Publicitat
Publicitat

Els creditors de BPA podrien perdre entre un 5 i un 7% del capital

Els treballadors volen negociar amb l'AREB perquè aquestes previsions no es compleixin, i per aconseguir que les indemnitzacions siguin per acomiadaments improcedents per "mala praxi"

Els treballadors de BPA han celebrat que l'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries anunciés que no hi haurien quitances en el cas dels clients amb dipòsits, però han mostrat la seva sorpresa davant de les possibles pèrdues que haurien d'assumir els creditors, pel fet de tenir capital invertit en el producte BPA Estalvi Garantit, ja que es tractava d'accions preferents de l'entitat. Segons un dels seus portaveus, Xavier Bonell, es tracta de petits i mitjans estalviadors majoritàriament del país, que podrien perdre entre un 5 i un 7% del capital, tenint en compte que haurien d'assumir la devaluació del valor de l'entitat i que és possible que les accions preferents puguin arribar a valer zero. 

Bonell ha indicat que aquesta possibilitat els preocupa, ja no només com a empleats sinó també com a clients, i que volen negociar amb l'AREB per intentar que no es compleixin aquestes previsions.

D'altra banda, aquest dilluns han tancat el document que faran servir per negociar amb l'entitat les condicions per als treballadors que passin al banc bo i els que siguin acomiadats. Demanen 45 dies per any treballat amb un màxim de 30 mesos, i ho justifiquen pel fet que consideren que seran acomiadaments improcedents per causa d'una mala praxis, ja sigui de part dels gestors de BPA o pel Govern pel fet d'haver intervingut l'entitat. Tenint en compte que l'AREB manté que no anirà més enllà de la llei, els treballadors volen saber com interpreten la llei i confien que la interpretin com ells, ja que si consideren que són comiats per causes objectives, aniran en contra d'aquesta decisió.

L'objectiu dels treballadors és, un cop dimecres aprovin el document per assemblea, poder reunir-se amb l'AREB de cara a dijous, per conèixer el nombre d'empleats que passaran al banc pont i per saber quina proposta fa en matèria d'indemnitzacions.