Publicitat
Publicitat

La hisenda espanyola destapa 7.300 MEUR en comptes ocults, alguns a Andorra

Ho ha anunciat el director de l'Agència Tributària espanyola, Santiago Menéndez, qui ha advertit que el govern espanyol publicarà una llista de morosos que permetrà saber als contribuents qui compleix amb Hisenda i qui no

El director de l'Agència Tributària espanyola, Santiago Menéndez, ha assegurat aquest divendres que més de 7.300 milions dels diners declarats durant l'any 2013 es trobaven en comptes localitzats en nou països que són o han estat considerats paradisos fiscals: Suïssa, Luxemburg, Singapur, Malta, Jersey, Gibraltar, les Bahames, l'illa de Man i Andorra.

Aquests 7.300 milions formen part dels més de 126.500 que Menéndez ha afirmat que han aflorat arran de la declaració de béns i drets a l'estranger que va posar en marxa el govern espanyol. De la mateixa manera, ha aprofitat la clausura del Congrés dels Inspectors d'Hisenda de l'Estat (IHE) per reivindicar la importància de la nova norma que obliga els contribuents a declarar les variacions que pateix el seu patrimoni a l'exterior.

Menéndez s'ha referit també a la llista de morosos que publicarà el govern espanyol al desembre, que permetrà saber als contribuents qui compleix amb Hisenda i qui no. Així, ha assenyalat que alguns dels deutors van optar per resoldre la seva situació abans del juliol.