Microsites 24/10/2020

Les persones del grup sanguini O+ corren menys risc d'agafar Covid-19

Un informe de la Societat Americana d'Hematologia indica quins pacients tenen menys probabilitats de contagiar-se i qui pot desenvolupar malalties menys greus.

Ara
1 min
Més risc per als malalts 
 Del grup sanguini A

Andorra la VellaDes de feia temps es debatia si el grup sanguini tenia alguna relació amb la incidència de la Covid-19 sobre les persones, i finalment un estudi ho ha confirmat. La Societat Americana d'Hematologia acaba de publicar un informe en el que sosté que les persones amb la sang del tipus O+ tenen menys probabilitats de contagiar-se.

Segons els investigadors, el virus s'hauria manifestat de forma més greu en els pacients del grup A i AB que en els del tipus 0 o del tipus B: els primers requerien diàlisis amb major freqüència per insuficiència renal i eren més susceptibles a la ventilació artificial per problemes pulmonars. A més, els pacients A i AB van romandre en vigilància intensiva durant més temps.

El fet que el grup 0 pugui ser més resistent a la Covid-19 pot deure's a la presència en sang de la isoaglutinina, un anticòs que impedeix al virus ancorar-se en la superfície dels glòbuls vermells. Tot i això, els autors de la recerca demanen que no s'arribi a conclusions precipitades i que s'eviti classificar a la població segons el grup sanguini: ja que la possibilitat d'emmalaltir de coronavirus també es deu a molts factors com l'edat, l'obesitat o les afectacions cròniques.

stats