Sobretaula: cafè, copa i cigar

Consells per aconseguir les condicions òptimes per a la conservació dels cigars havans

Com a reflexió sobre l’evolució històrica del menjar i la beguda dins de l’art de la sobretaula, moment en què s’han tractat els més greus problemes, han nascut les més fructíferes amistats, s’han creat els més agradables climes i s’han donat decisives solucions a problemes econòmics, polítics i morals. Aniré escrivint periòdicament sobre diversos apartats al respecte.

En aquesta oportunitat, abordaré el tema dels cigars, en allò que fa referència a les condicions òptimes per a la seva conservació.

Conservació dels cigars havans

La conservació dels cigars havans és una qüestió summament important. El tabac és molt sensible al grau d’humitat, per això en unes regions resulten més adients que en d’altres. En els llocs de clima normalment sec és aconsellable utilitzar l’aparell o caixa anomenada humidificador. De totes maneres, existeixen sistemes menys ortodoxos per a la conservació dels cigars, encara que també tenen la seva eficàcia. Per exemple, és convenient guardar els cigars en un armari que no estigui prop d’una font de calor i posant-hi dins un recipient amb aigua per tal d’assegurar una humitat del 70 al 75 per cent com a màxim. Per tant, cal desterrar el costum de tenir els cigars damunt de la cafetera o prop de la llar de foc. Això que pot semblar una banalitat encara es practica avui en dia, i molt.

Una altra qüestió a tenir en compte és el moment de transportar els cigars. Un estoig és el millor. Posar els cigars a la butxaca de la camisa o de la jaqueta només pot comportar el trencament dels cigars, i tenir una gran decepció en el moment en què es volen fumar.