Publicitat
Publicitat

LA TRIA 'TECH'

'Livestreaming': 13 apliserveis per transmetre vídeo en directe des del telèfon mòbil

Si sou usuaris de Twitter i seguiu algun usuari d'iPhone d'aquells que s'entusiasmen amb tot, segur que aquesta setmana heu rebut algun tuit seu amb el text 'Live Now'

Si sou usuaris de Twitter i seguiu algun usuari d'iPhone d'aquells que s'entusiasmen amb totes les novetats, segur que aquesta setmana heu rebut algun tuit seu amb el text 'Live Now' seguit d'un enllaç web a una sessió de vídeo que, invariablement, ja s'havia acabat quan hi heu arribat. Al darrere hi ha Meerkat, una aplicació que ha reanimat l'interès per l'anomenat 'livestreaming', l'emissió de vídeo i àudio en directe des del telèfon mòbil. Meerkat, com el seu rival Periscope –propietat de Twitter–, té la gràcia i l'inconvenient de la immediatesa: només cal instal·lar l'aplicació –de moment, només a l'iPhone o l'iPad–, vincular-la amb el nostre perfil de Twitter i començar a emetre en directe, esperant que els nostres seguidors facin clic per anar a una pàgina web on podran veure i escoltar el mateix que nosaltres.

Però hi ha altres apliserveis que permeten fer 'livestreaming', tots ells amb més funcions, com el visionament dels vídeos emesos, veure'ls en un visor incrustable en altres pàgines web o restringir l'emissió a una audiència específica (grups de contactes, o fins i tot espectadors individuals). I, naturalment, tots ells permeten anunciar l'emissió i publicar els vídeos a les xarxes socials, inclosa Twitter. En ordre alfabètic:

1.  Bambuser (Android, iOS, Maemo, Symbian)

2.  Google Hangouts On Air (Android, iOS, Chrome)

3.  Livestream Producer (Windows, Mac, Android, iOS, Google Glass)

4.  Skype (Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone)

5.  Ustream (navegador web, Android, iOS)

6.  Upclose (Android, iOS)

7.  Wouzee (Android, iOS)

I, naturalment, aquí teniu els dos apliserveis que han generat la febre d'aquests dies:

8.  Meerkat (iOS)

9.  Periscope (iOS)

Bola extra: Meerkat per a Android

10.  Tarsii (Android). Com que Meerkat i Periscope només funcionen en iOS, per ara són fenòmens que interessen bàsicament els EUA i els mitjans d'aquí que practiquen el seguidisme ianqui. Però hi ha uns espavilats que ja han clonat el funcionament de Meerkat per a mòbils amb el sistema operatiu de Google, cosa que us permetrà explorar el 'livestreaming' via Twitter, encara que formeu part del 90% d'usuaris de 'smartphone' d'aquí que no tenen un iPhone.

Actualitzat (30 març 2015): tres apliserveis més a l'estil de Meerkat i Periscope

La febre del 'livestreaming' no sembla tenir aturador. Per si no en teniu prou amb els anteriors, aquí n'hi ha més:

11.  LiveLens (Android, iOS, Google Glass)

12.  Mobli (Android, iOS, Windows Phone)

13.  Eyetok (iOS). Feta a Barcelona.

Si voleu explicar-me les vostres experiències amb algun d'aquest serveis, teniu a disposició els comentaris al peu de l'article.