Publicitat
Publicitat

Arda Turan, congelat

La gestora atura l’execució d’un fitxatge tancat, tot i que no es descarta oficialitzar-lo aviat

El debat a dins del club és intens. La comissió gestora que presideix Ramon Adell no té clar que pugui executar el fitxatge d’Arda Turan, i d’aquesta manera s’extralimiti en les seves funcions. El turc té un acord amb el Barça, que ja té pactades les condicions d’un traspàs amb l’Atlètic de Madrid. Tot a punt per estampar la signatura i convertir Arda en el segon i últim fitxatge d’aquest estiu. El Barça, però, submergit en el complex escenari electoral, ha congelat l’operació. Adell i la resta de membres de la comissió no les tenen totes. A hores d’ara, la balança es decanta cap al costat de la prudència, però la finestra per executar una operació xifrada en 35 milions més variables no està tancada del tot.

Luis Enrique va marxar de vacances amb dos encàrrecs clars per a Albert Soler, director de futbol professional: fitxar Arda Turan, i que el turc comencés a treballar el 13 de juliol amb l’equip, tot i no poder jugar fins al gener del 2016 per culpa de la sanció de la FIFA pel cas Masia. Els executius del Barça van començar les negociacions, i es va tancar l’acord amb les altres dues parts implicades. Amb l’OK total per acomplir el traspàs, es va traslladar l’estat de l’operació a la comissió gestora, però no s’ha volgut executar per por de sobrepassar els límits que marquen els estatuts, una qüestió sobre la qual ha caigut el focus mediàtic durant aquesta precampanya i que ha comportat les crítiques d’alguns precandidats.

Aprofitar l’oportunitat

Els executius, liderats per Albert Soler i també Raül Sanllehí, són partidaris de tancar l’operació de manera immediata, ja que s’han d’aprofitar les oportunitats que ofereix el mercat i així s’hauran satisfet les peticions del tècnic asturià, que va passar una llista amb quatre noms, el primer dels quals era Arda Turan. Fins i tot el Barça va tancar un preacord amb Ilkay Gündogan, tercer de la llista de l’entrenador, però quan se li va comunicar al tècnic va demanar que es continués treballant en les opcions dels dos primers de la llista. De fet, veient quin camí agafaven les negociacions, i conscient dels moviments del Barça, Gündogan va acabar renovant pel seu club, el Borussia Dortmund.

Als despatxos del Camp Nou repeteixen una vegada i una altra que el turc és una petició clara de Luis Enrique, un tècnic que té l’aval de tots els precandidats després d’aconseguir el triplet. El club tem que, si no es rubrica l’acord de manera oficial, o bé el mateix jugador o bé l’Atlètic de Madrid puguin tirar-se enrere i buscar una nova destinació, ja que en funció del resultat electoral del proper 18 de juliol es podrien trobar que el nou president decidís no executar el traspàs.

Pendents del telèfon

La Cadena SER va informar que dimarts Adell va prendre la decisió de no fer el fitxatge, i deixar d’aquesta manera el tema en mans del proper president. Al Barça no són tan rotunds i deixen la porta oberta que hi hagi una decisió ferma de la gestora i Turan es converteixi en el segon i últim fitxatge d’aquest estiu. De moment, s’està valorant tota la documentació de l’operació, i s’espera que el cas es pugui resoldre durant les pròximes jornades, ja sigui en un sentit o en un altre. Dilluns hi haurà una trobada ordinària de la comissió gestora, però tots els seus membres estan avisats que podria haver-hi una reunió d’urgència convocada per Adell per decidir sobre Turan. La gestora la formen els exdirectius Josep Ramon Vidal-Abarca, Javier Faus, Joan Bladé i Ramon Pont, a banda dels membres de les comissions Jaume Guardiola, Jordi Calsamiglia, Carles Tusquets, Antoni Esteve i Josep Maria Xercavins. Diferents veus d’aquesta comissió i del mateix club han admès a l’ARA que la decisió no és ferma, que hi ha debat i pressions, i que tot s’haurà de resoldre en qüestió de dies, potser hores. Els telèfons estan actius per si es convoca una trobada extraordinària per debatre-ho.

Si finalment es tanca el fitxatge, el Barça haurà realitzat les dues incorporacions dins dels paràmetres econòmics que va fixar Javier Faus abans d’acabar la temporada: es podrien gastar entre 50 i 60 milions.

El jugador, conscient que necessita mantenir la porta oberta a altres clubs per si el Barça es tira enrere, enviava ahir missatges clars a l’opinió pública. El seu agent desmenteix categòricament l’acord -que el Barça dóna per fet-, i a través de les xarxes socials, mentre continua de vacances, el mateix Arda va mostrar-se caut. “Algunes informacions publicades no són correctes. Ara estic de vacances i descansant”, va deixar anar.

L’arribada del fins ara jugador matalasser suposaria acomplir totes les peticions de Luis Enrique, que ja va marxar de vacances amb la incorporació d’Aleix Vidal tancada. L’aterratge del turc a Barcelona, a més, pot comportar canvis en els plans que té Luis Enrique en ment. L’asturià va marxar de vacances amb la intenció de pujar al primer equip dos jugadors del filial, que començaran a treballar a les ordres del tècnic des del primer dia, el 13 de juliol.

Històries de superació esportiva