BARÇA
Misc 19/10/2014

Bartomeu es reforça i ja mira fins al 2022

L’any que ve es presentaran el nou patrocini de la samarreta i el projecte guanyador del nou estadi

i
Albert Llimós
3 min

BarcelonaLa votació més ajustada de les sis que es van dur a terme ahir al Palau de Congressos va ser l’aprovació del pressupost per a aquesta temporada, amb un 86% de compromissaris a favor i un 9% en contra. Una dada que demostra la placidesa de l’assemblea d’ahir per a la junta de Josep Maria Bartomeu, que va aprofitar la magnitud de l’escenari per anunciar que té previst presentar-se a les eleccions del 2016. L’horitzó de Bartomeu és el 2022.

Si aquest any no hi ha hagut grans sobresalts a l’assemblea -que va durar més de vuit hores i quart-, per al curs que ve està previst que els compromissaris hagin de prendre decisions importantíssimes per al futur immediat de l’entitat: s’haurà d’aprovar el nou patrocinador del club a partir del 2016, que substituirà, si ho decideix la junta, Qatar Airways, i també es presentaran els projectes d’arquitectura guanyadors del concurs internacional per construir el nou Camp Nou i el nou Palau Blaugrana.

Massa salarial crítica

Davant 1.112 compromissaris, rècord absolut de la història del club, la directiva de Bartomeu va tornar a fer bandera de la seva solidesa i sobrietat econòmica, bases perquè el club segueixi sent capdavanter i competitiu. Això sí, els números presenten una petita esquerda, un perill, com van admetre el vicepresident econòmic, Javier Faus, i el president de la comissió econòmica, Ramon Adell: s’ha disparat la massa salarial i s’ha entrat en xifres perilloses.

El Barça va aprovar ahir el tancament de l’exercici 2013-2014, amb un benefici final de 41 milions. També es va donar el vistiplau a la incorporació de Beko i Intel com a nous patrocinadors per a la samarreta, dues marques que reportaran al club 10 i 2,2 milions respectivament, tot i que el club va evitar donar les xifres per les clàusules de confidencialitat que tenen firmades. A més, el Barça va aprovar un pressupost de 539 milions per a aquest curs, amb un benefici de 18 milions, inferior als de les últimes temporades perquè s’ha disparat la despesa de la plantilla.

Refer “el millor equip de la història”, com va dir Faus, ha situat el club “al límit”, ja que la massa salarial suposa el 70% del total, un percentatge que es considera el màxim aconsellable. “Hem hagut de fitxar el que hauríem fitxat en dues temporades. Mai el Barça s’havia gastat 160 milions”, va dir el vicepresident, que va admetre que els “beneficis espectaculars” d’aquest curs passat provenen sobretot “dels traspassos”. En la mateixa línia es va manifestar Adell: “Tenim els nivells al límit i això és perillós”. La solució, segons Faus, passa per controlar la despesa i millorar els ingressos en màrqueting, que per a aquest curs està previst que augmentin en 30 milions. Uns interessos que no topen amb la imatge que Qatar projecta del Barça. “No és cert que alguns dels nostres patrocinadors estiguin perjudicant la nostra imatge. La marca Barça creix, no està perdent interès internacional”, va defensar Faus, que va explicar que la prima per guanyar la Lliga aquesta temporada és de 20 milions.

Bartomeu, que va arribar tard al partit contra l’Eibar, va admetre que aquesta “temporada 2013-2014 ha sigut una de les etapes més dures dels últims anys”, tot i que es va aferrar a la part positiva d’això: “La història ens demostra que aquest club s’enforteix amb les dificultats. Si ho fem bé, aquest Barça és imparable”.

Guardiola, Laporta i Neymar, protagonistes

“Ni ens movem per la rancúnia, ni per la prepotència”, va dir Bartomeu a un compromissari molt crític, que va posar en dubte l’acció de responsabilitat contra Joan Laporta. En el torn final de preguntes el president va negar un enfrontament amb Pep Guardiola i Johan Cruyff, va dir que no es traurà el nom de Josep Lluís Núñez al museu i va deixar clar que “el senyor Freixa no pensa dimitir”. També va admetre que es va pagar el viatge de Neymar -i els seus amics- a Barcelona per a la seva presentació (301.000 euros), com es fa amb tots els fitxatges.

stats