Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Cues als aeroports? Només per als immigrants!

Diaris que demanaven més controls fronterers ara es queixen

Sí, així de racistes s'han llevat alguns diaris britànics. El 'Daily Express' titulava en lletres enormes de portada: "Ara la UE ens arruïna les vacances". I aclaria, en el subtítol: "Britànics emprenyats han d'esperar 4 hores en els controls de frontera". En línia similar, el 'Daily Mail' destacava a la primera pàgina: "Caos als aeroports de la Unió Europea". Ara bé, si retrocedim al 24 de desembre, ens trobarem que l'edició d'aquell dia del 'Daily Express' li regalava la portada al líder del UKIP, Nigel Farage, perquè colés un missatge alarmista: "Les fronteres amb la Unió Europea són un risc per al terror". Haurien d'estar celebrant, doncs, que els controls aeroportuaris siguin més estrictes.

Que la premsa groga utilitza el tema per atiar l'antieuropeisme és evident. Com assenyala la sempre atenta Liz Gerard, una infradotació de personal a l'aeroport d'Stansted, a l'octubre, va derivar en cues desesperants. El 'Daily Express' ho va resoldre amb un breu i el 'Daily Mail' amb mitja pagineta. Aleshores, com que no hi havia el boc expiatori de la UE, l'afer no va merèixer obrir portada.

No volien caldo, els tabloides? Doncs 'two cups'...

Empatx de 'kale'

'El Confidencial' se suma al relat kaleborrokista de Catalunya, amb el titular "Així és Arran, les joventuts antisistema que han pres els carrers de Barcelona". La foto que il·lustra l'article mostra un encaputxat d'aquesta formació, sol al mig de la calçada, encarat a mitja dotzena de cotxes policials... alemanys. És una imatge, penjada per la mateixa organització, d'una protesta a Hamburg. Però dic jo que si han "pres" els carrers de Barcelona no hauria de costar tant trobar una imatge del setge barceloní que –segons l'apocalíptic redactat– han imposat a la ciutat. Si no uns còctels Molotov, almenys cues de ciutadans esgotant els Phoskitos dels supermercats per amuntegar provisions.

Postveritat