Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Federalíssima reacció dels diaris de Madrid al nou Parlament

Cap mitjà admet que si es vol una sortida pactada, serà amb aquest cos de diputats que caldrà negociar-la

Un cop constituït el Parlament, examinar la reacció de la premsa de Madrid pot ajudar a entreveure quin tipus de resposta espera els diputats catalans des de la política espanyola. Un tuit d’'El País', per exemple, 'saludava' la nova presidenta de la Cambra: “Carme Forcadell o com passar de l’agitació al carrer a presidenta del Parlament”. Libertad Digital perdia els estreps i titulava el seu editorial “Catalunya desguitarrada”. El text era una lamentació del mitjà, que s’exclamava de com “el Principat segueix sense govern local” perquè “aquests polítics, d’ínfima categoria, només saben destruir i odiar Espanya”, ja que són una “banda d’indesitjables que no són capaços de no trepitjar-se la mànega amb la qual ruixen Catalunya de benzina”. Més coses. El Parlament que s’ha posat en marxa compta amb 82 nous diputats, la qual cosa pot ser llegida com una resposta eloqüent de la política catalana sobre la regeneració que tant s’ha exigit des dels mitjans. Com ho titula, doncs, El Español de Pedrojota? “La legislatura dels passerells”. La cosa és no estar mai contents.

En definitiva, no estan de sort els defensors de terceres vies: no he vist a cap mitjà un gest de reconeixement a la legitimitat d’aquests representants sortits de les urnes. Cap admissió que si es vol una sortida pactada, serà amb aquest cos de diputats que caldrà negociar-la.

Àlbum de titulars
“Trobi les set diferències entre les dues dones d’Albert Rivera” (Sexista titular a El Confidencial, a la secció Vanitatis)