Publicitat
Publicitat

Joan Maria Pou presentarà l’informatiu nocturn de RAC1

Raül Llimós deixa ‘El primer toc’, que assumirà Aleix Parisé

RAC1 reformula la seva franja del vespre i la nit. Joan Maria Pou assumirà l’informatiu nocturn, de 9 a 11, que en els últims sis anys havia presentat Xavi Freixas. El periodista fa així la seva incursió més decidida en la informació no esportiva, però mantindrà igualment la seva posició de primera veu de les retransmissions dels partits del Barça a l’emissora privada.

Freixas deixa RAC1 en un moment de bona audiència per a La nit a RAC1. L’últim EGM, presentat la setmana passada, li atorgava una audiència de 102.000 oients, la qual cosa suposava un creixement important des dels 83.000 que tenia just un any enrere. Però va ser superat pel Catalunya vespre de Catalunya Ràdio, que, en el seu format de tres hores (de 8 a 11) va pujar fins als 120.000 seguidors, un 50% més dels 80.000 que tenia en el mateix moment del curs anterior.

L’altre canvi destacat es viurà al programa El primer toc, que l’emissora del grup Godó emet de 7 a 9 de la nit. En aquest cas, Raül Llimós deixarà de presentar-lo i se centrarà en les seves tasques de director de l’àrea esportiva de la ràdio. L’objectiu d’aquest canvi és alliberar-lo de temps perquè pugui intensificar la direcció dels esports a l’emissora i fer més feina periodística. Amb tot, mantindrà veu i presència als programes d’esports de la casa. El seu lloc al capdavant del programa esportiu l’ocuparà Aleix Parisé, una veu coneguda de la plantilla de RAC1.

D’aquesta manera, la rivalitat entre RAC1 i Catalunya Ràdio serà diferent a cada hora entre les 7 i les 11. A les 7 competiran els dos programes esportius, però a les 8 Catalunya Ràdio ja engegarà el seu informatiu generalista, amb Kilian Sebrià, que lluitarà contra la segona hora d’ El primer toc. A les 9 del vespre l’emissora pública estarà en la segona hora del Catalunya vespre, mentre que Joan Maria Pou dispararà la seva primera hora d’informatiu generalista. I, entre les 10 i les 11, RAC1 completarà l’informatiu mentre que Catalunya Ràdio posarà en marxa la primera hora d’ El club de la mitjanit, que, tal com va avançar l’ARA, estarà presentarà Francesc Garriga, que pren el relleu a Pere Escobar.

Segons ha pogut saber aquest diari, Toni Clapés ha renovat una temporada més el seu contracte amb RAC1. El comunicador ha convertit en tradició renovar només d’any en any. El Versió RAC1 és líder indiscutible de la tarda, amb 210.000 fidels.

Laura Rosel farà el ‘Via lliure’ a l’estiu

El magazín de caps de setmana Via lliure, de RAC1, quedarà en mans de Laura Rosel aquest estiu. A la temporada estival anterior va ser Jordi Armenteras l’encarregat de presentar-lo, però enguany té la missió de substituir Basté durant el període de vacances. Rosel havia presentat a RAC1 l’informatiu 14/15, al migdia.

Postveritat