Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

‘El Mundo’ i el perill de passejar amb una bandera espanyola

Amb el refredament del procés també s’havien apaivagat les recurrents comparacions amb el Tercer Reich. Però de tant en tant la premsa de Madrid en deixa anar alguna

Amb el refredament del procés també s’havien apaivagat les recurrents comparacions amb el Tercer Reich. Però de tant en tant la premsa de Madrid en deixa anar alguna per no malacostumar la parròquia. Fotogaleria de la web d’ El Mundo: “L’artista granadí Omar Jerez ha promogut els últims anys reflexions sobre el terrorisme, el moviment neonazi i l’independentisme català arriscant la seva integritat física”. La mera comparació per juxtaposició ja és ofensiva, però imaginem per un moment que li concedim el benefici del dubte i fem clic. Només una imatge té a veure amb el procés. El peu diu: “El dia abans de la consulta independentista corre per la plaça de Catalunya portant una bandera d’Espanya com a capa: una picada d’ull als Jocs Olímpics de 1992 i als catalans que se senten espanyols”. La foto és un poema: un nano, amb calça curta i l’aital capa, prop d’una paradeta de l’ANC. Nombre de persones que compto a la foto, exclòs ell: 21. Nombre de persones que mostren algun símptoma d’adonar-se de la seva presència: 0. Quedi la captura de pantalla per al museu de greuges.

Eau de Rivera

No només El País està amb Albert Rivera com l’emoji que té cors en comptes d’ulls. També l’ Abc ha caigut rendit als seus peus. En aquest cas, li dediquen portada després que el de Ciutadans visités un fòrum del diari. La crònica el presenta com a gendre ideal: en ressalta que “no beu” i s’explica que arriba “amb vestit blau marí, estreta corbata blava, camisa blanca, sabates de cordons negres, eloqüència, olor de net i 35 anys”. Olor de net, eh? Com dient que no brutegen ni compren camises a l’Alcampo, vaja.