Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Vendre la pell de Mas abans de caçar-lo

Tres evidències: Mas és l’objectiu, la premsa de Madrid participa en la cacera… i ho fa del bracet de l’Estat

Que Mas és l’objectiu és una evidència (i això no té res a veure amb ser condescendent amb la corrupció: que paguin els que siguin trobats culpables, quan siguin condemnats). Que la premsa de Madrid participa en aquesta cacera és una segona evidència. I que ho fa del bracet de l’Estat... doncs una tercera evidència. Només així s’expliquen portades de La Razón com la del 15 de setembre (“El jutge ordenarà detenir una desena d’empresaris del 3% després del 27-S”) o del 26 de setembre (“Mas serà imputat després del 27-S”). Marty McFly? Boh! No hi ha res com un jutge-de-confiança per poder fer un back to the future.

L’endemà del nou registre a CDC, dos diaris situen Mas en el seu titular de portada: El País (“L’escàndol del 3% toca de ple Mas i la Generalitat”) i La Razón (“L’agenda del tresorer de Mas prova el cobrament del 3% als empresaris”). El diari de Prisa titula el seu editorial “Mas, tocat” i exigeix a la CUP que no l’investeixi. A El Mundo, l’editorial alimenta la tesi que l’independentisme de CDC és una mera fugida endavant i es titula: “L’ombra del 3% explica la deriva sobiranista de Mas”. Després d’haver reduït editorialment l’independentisme a una fal·lera de Mas a mig camí entre el deliri personal messiànic i l’instint de supervivència, s’entén ara que vulguin vendre’n la pell, fins i tot abans d’haver-lo caçat.

Els quatre diaris catalans, per cert, només citen Mas a la portada per reproduir la seva frase “Som objectes de caça major”. Un altre tret comú és que eviten donar-lo per amortitzat (com se sol dir eufemísticament) tot i que Enric Juliana suggereix a La Vanguardia que Mas —de qui diu que guarda una càpsula de cianur entre les dents— podria sacrificar-se per salvar el partit. De moment, però, hi ha partit. O safari.