15/12/2012

La partida d'escacs de Mou i Florentino

2 min
José Mourinho, entrenador del Reial Madrid.

Ja fa dies que expliquem que la relació entre Florentino i Mourinho no és bona. Tots dos s'han cansat. L'un de l'altre i l'altre de l'un. Però evidentment la seva ruptura no serà gens fàcil, sobretot portes enfora. Ara fa unes setmanes escoltàvem el portuguès quan deia que la relació amb el seu president era molt, molt, molt, molt, molt bona. I si esteu llegint aquest text a partir del migdia d'avui, dissabte, ja deveu saber (perquè així ho tenia previst i ja es va encarregar de filtrar-ho convenientment) que Florentino ha defensat i elogiat Mourinho en un acte d'entrega d'insígnies a socis veterans. Però no us en fieu. Ni de l'un ni de l'altre. Estem enmig d'una partida d'escacs de molt nivell. I hem de llegir entre línies. Tots dos són grans estrategs i tenen moltes peces sobre el tauler. I no ens enganyem, tots dos busquen la sortida més airosa possible.

Sabent el panorama, ara potser entendrem una mica més l'estranya roda de premsa de Mourinho després del partit del Celta. A qui acusa de no voler jugar és a Benzema. I no és gratuït: és la nineta dels ulls de Florentino. El francès és l'aposta personal del president, que el va anar a fitxar directament i personalment a França hores després que es trenquessin les negociacions amb Villa. És un moviment subtil en la partida de Mourinho. I el mateix podem dir dels atacs de l'entrenador del primer equip a Toril, un altre dels protegits de Florentino. Malgrat que tothom es va quedar només amb el fet que Mou buscava guerres internes o volia desviar l'atenció (que potser també), el fons de la qüestió era un nou atac a un dels homes del president.

Florentino Pérez està en una situació molt difícil, perquè no es pot permetre el luxe de perdre aquesta partida. Ja sabem que ve un any d'eleccions (seran al juny) i, tot i que en principi és el gran favorit per ser escollit una altra vegada, començaria un mandat molt feble en cas que Mourinho el fes quedar com el gran culpable de la seva ruptura.

El que és evident és que fins que torni la Lliga de Campions, a mitjans de febrer, estarem ben distrets amb tot el que anirà passant per La Castellana...

stats