Publicitat
Publicitat

SUCCESSOS

Els Mossos arresten un adolescent acusat de matar la seva mare

Van rebre l’avís a la tarda però l’hauria degollada la nit abans

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a la tarda un noi de 17 anys acusat de matar la seva mare a la casa on vivien tots dos, al centre de Rubí. La notícia va deixar molt afectats els veïns que coneixien la dona, de 55 anys i d’origen nord-americà. Van descobrir la tragèdia en trobar-se una munió de periodistes i policies davant la casa, precintada pels Mossos d’Esquadra.

El noi hauria mort la mare la nit abans degollant-la amb una arma blanca, segons l’agència Efe, però la policia no va rebre l’avís fins ahir a les 16.30 de la tarda. Quan els agents van arribar a la casa es van trobar el cos de la dona estès a terra amb signes de violència. Es van endur el fill detingut i l’acusen d’homicidi. Feia set anys que la mare i el fill vivien a Rubí, i hi havien arribat des de Sant Cugat, on vivien abans.

Tot i el precinte policial que marcava la casa de dues plantes, alguns dels veïns no s’ho acabaven de creure. Un home de mitjana edat que viu just al davant li havia comprat la moto a la víctima fa menys de quatre mesos. Ahir explicava que era molt amable i educada amb tothom, i que tenia problemes econòmics. “Em va dir que necessitava vendre’s la moto i jo li vaig donar el que em va demanar”, deia amb el contracte de compravenda del vehicle a la mà.

Justament ahir al matí el veí havia vist l’exmarit picant a la porta de la casa i trucant-hi per telèfon, sense que l’obrís ningú. Segurament a aquella hora ja era morta. Feia uns tres anys que la parella s’havia separat i a ell el veien ben poc pel barri, però el coneixien.

Dificultats econòmiques

La víctima era professora particular d’anglès i traductora, havia estudiat secretariat a Washington i tenia perfil en diverses xarxes socials per buscar feina. No arribava a final de mes. Alguna vegada ella i el seu fill havien anat al menjador social de Càritas, segons explicava ahir el rector de l’església de Sant Pere, Joaquim Messeguer. Des del carrer, a la planta baixa de la casa, davant la finestra, ahir s’hi veia un escriptori desendreçat. Damunt d’un munt de papers treien el nas algunes factures.

L’església és a vint metres de la casa on vivien mare i fill. El capellà, quan es va assabentar de la notícia, ho va comentar al grup de WhatsApp dels mossens de Rubí. El vicari els coneixia més: mare i fill anaven a missa de tant en tant i el noi fins i tot havia sigut escolà abans que Messeguer entrés a l’església de Sant Pere.

Un noi solitari

L’adolescent detingut, que havia estudiat secundària als Maristes de Rubí, quedarà ara en mans de la Fiscalia de Menors i a l’hora de tancar aquesta edició no se sabia si ja havia declarat. Alguns veïns que coneixien la família comentaven ahir que era “introvertit”, tancat i que es feia poc amb la gent.

Un noi i una noia de la mateixa edat que viuen a la cantonada del pis de la víctima asseguraven ahir que “sempre anava sol” i no el coneixien gens. “El veia sovint assegut sol a sota de l’olivera”, deia un altre noi de 17 anys mentre assenyalava la plaça de Sant Pere.

Ahir la plaça era plena de gent asseguda a les terrasses i nens jugant. Uns deu metres més enllà, anant cap a l’estació, una pintada cridava silenciosa: “No és una crisi, és una estafa”.