Publicitat
Publicitat

IMPUTACIÓ DE MAS

El TSJC nega cap influència política en la data del 15-O

El TSJC assegura haver decidit la data partint del “calendari que tenien”

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va assegurar ahir que el magistrat instructor de la querella del 9-N havia actuat “amb criteris estrictament jurídics, amb independència de les diferents situacions polítiques”, a l’hora de triar les dates per a les declaracions d’Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau.

El president en funcions haurà de declarar com a imputat el dia 15 -coincidint amb el setanta-cinquè aniversari de l’afusellament de Lluís Companys- i la vicepresidenta i la consellera d’Educació ho faran el dia 13. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va explicar dimarts que el TSJC no havia imputat Mas abans per “no interferir” en la campanya i les eleccions del 27-S i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, va afegir abans-d’ahir que hauria sigut “poc sensat” que Mas declarés abans del 27-S.

Ahir el TSJC va assegurar que havien decidit la data partint del “calendari que tenien” i de “possibles conflictes de dates” que afectessin “les persones citades i els seus advocats”. Partint d’aquesta frase es podria interpretar que la campanya electoral era un d’aquests elements.

Resposta a les crítiques

El comunicat d’ahir es va fer “en relació a la polèmica suscitada” per la citació com a imputats dels tres polítics pel 9-N. El TSJC també hi deixava clar que, com que s’havia admès la querella a tràmit, la declaració del querellat és “obligada” sense que això signifiqui cap canvi en la seva situació jurídica.

El TSJC també envestia els que l’havien criticat: “Intentar deslegitimar, per conveniències polítiques o partidistes, el poder judicial [...] no és propi de països que es consideren democràticament avançats”, deia el comunicat. “A la vista dels judicis d’intencions interessats que s’estan fent públicament, el tribunal seguirà complint amb les seves funcions”, insistia el text.