Misc 06/10/2013

Coro desespera l'Espanyol a Elx i l'obliga a reaccionar

Dos gols del banyolí provoquen la tercera derrota dels d'Aguirre

Natalia Arroyo

BarcelonaRegalar 45 minuts és regalar massa al rival, deia Javier Aguirre després de l'ensopegada -la tercera consecutiva- del seu Espanyol ahir per 2-1 a Elx. Els blanc-i-blaus van completar un primer temps fluixíssim que els locals van aprofitar per encarrilar un triomf que, amb ofici, van saber defensar al segon temps, quan l'Espanyol intentava corregir les concessions de l'inici. Però dos gols de Coro van deixar els tres punts en terres alacantines i destapen alguns problemes al bàndol espanyolista.

El partit va començar amb l'Elx com a gran dominador de la pilota. L'equip de Fran Escribà, amb ordre i ritme, va apoderar-se de la possessió i, amb alguna combinació curta i molts desplaçaments en llarg, va anar enfonsant l'Espanyol al seu camp. Els d'Aguirre pràcticament no van creuar el mig del camp en 45 minuts i només Sergio García intentava ser una amenaça. Però el del Bon Pastor estava sol. Massa sol. Sense el mitjapunta habitual que l'ajuda per darrere, els interiors Víctor Sánchez i Abraham estaven massa lluny quan s'iniciava el contraatac i tampoc arribava a temps el suport de Stuani i Simão per bandes en un 4-3-3 que segueix sense funcionar-li al mexicà.

Ocasions locals

L'Elx, crescut pel seu domini, va anar avançant metres, carregant els atacs per la seva zona esquerra, a l'esquena de Colotto i Javi López. La mobilitat de Del Moral i Coro va ser letal. Després dels avisos de Javi Márquez amb un xut llunyà, Del Moral amb una rematada seca i Coro de cap i a la contra, va arribar l'1-0. D'un servei de banda picat per Cisma i pentinat per Del Moral, Coro va inventar-se una jugada d'atac que va acabar definint a gol amb velocitat. Era el minut 40. Un gol de senzilla fabricació que va desesperar Aguirre.

La superioritat de l'Elx havia sigut total. Aguirre ho va corregir al descans recuperant l'habitual esquema amb mitjapunta i doble pivot, donant entrada a Pizzi per Abraham. Potser el canvi de dibuix tàctic o la xerrada del mexicà va fer reaccionar l'Espanyol, que va sortir més fort. A competir. La dinàmica de partit va canviar i els periquitos, animats, van començar a trepitjar camp rival amb molts efectius, envoltant Sergio García amb accions de qualitat.

Gol estèril de Thievy

L'Espanyol va anar sentint-se còmode i l'Elx patia. Fruit de la millora visitant va arribar l'empat, obra de Thievy, després d'una jugada que ell mateix va construir-se a base de força a la frontal. El seu xut prop del pal després d'una combinació amb Sergio García va superar Manu Herrera.

Però deu minuts després de l'1-1 i a un quart d'hora per al final, Coro va tornar a posar per davant l'Elx en la primera acció de mèrit local des del descans. El banyolí va controlar amb habilitat una pilota dins l'àrea després d'una centrada rasa i, avançant-se a Raúl Rodríguez, va batre Kiko Casilla per baix.

L'Elx va saber defensar el 2-1 tot i les últimes i desesperades arribades d'un Espanyol que tirava d'estratègia i que veia com Víctor Sánchez era expulsat per doble amonestació. L'aturada de seleccions obre un període de reflexió per als d'Aguirre, que necessiten retrobar-se amb les sensacions de les primeres jornades.