Publicitat
Publicitat

Més candidats que mai per fer de Busquets

L’actuació de Sergi Roberto afegeix una alternativa

Va tenir un punt experimental, per innovadora, però l’aposta de Luis Enrique per fer jugar Sergi Roberto com a migcentre titular contra l’Eibar ha obert una nova porta al vestidor del Barça. En primer lloc perquè, més enllà del context d’emergència en què va ser possible (la lesió de Busquets i el risc de sanció de Mascherano a un partit del clàssic contra el Madrid), dóna al jove de Reus una possibilitat d’ampliar els seus minuts, que fins ara havien sigut testimonials (182 a la Lliga, 79 a la Champions i 297 a la Copa -sobretot en les eliminatòries inicials-). I en segon lloc perquè amplia a cinc les alternatives que l’equip ha lluït aquest any en aquesta posició. A més del titular (Busquets), el teòric suplent (Mascherano) i el jove recanvi (Samper), Luis Enrique ha demostrat que té al cap dos noms més: puntualment Rakitic i, des de dissabte, també Sergi Roberto.

Un jugador “gairebé complet”

Per a Luis Enrique, però, la posició continua tenint un únic mestre a la plantilla, Sergio Busquets, “un futbolista gairebé complet”. El segon a la llista és Javier Mascherano, específic migcampista de contenció fora del Barça i que aquest any ha deixat de ser només un central quan vesteix de blaugrana -que és com, d’inici, Luis Enrique va admetre que el catalogava- per sumar més de 400 minuts al mig del camp. L’argentí ocupa la vacant d’Alex Song, l’encarregat, encara que amb discreció, de donar descans a Busquets els últims dos anys.

Mascherano, bàsic al darrere

Però la necessitat de mantenir Mascherano a l’eix de la defensa ha impedit que pogués fer de Busquets en molts partits. Fins a la lesió al turmell, el de Badia havia acumulat més del 95% dels minuts totals en Lliga, i va haver de ser a la Copa del Rei en rondes prèvies i al debut a la Champions contra l’Apoel quan aparegués el tercer candidat, Sergi Samper, l’especialista que espera el seu torn al filial per recollir el testimoni de Busquets. Aquesta convivència del futur fins i tot podria reconvertir el vallesà en interior, un lloc que ja ha tocat enguany.

Ara, des d’Eibar, s’ha obert una cinquena porta que, en casos d’emergència, ja havia destacat la polivalència de Rakitic, que coneix la demarcació d’altres etapes formatives. Sempre que es pugui, però, s’evitarà renunciar al croat més endavant i, en aquest sentit, el bon rendiment de Sergi Roberto a Ipurua calma els dies sense Busquets. “M’he trobat molt còmode”, va dir ell quan va acabar el partit de dissabte. Luis Enrique també l’elogiava. El lloc està cobert.

Històries de superació esportiva