‘Molt guai’ World Congress

Així és com l’anomenava un tertulià de cafè amb aquell encert que només els més veterans tenen a l’hora de rebatejar qualsevol concepte que inclogui massa paraules en anglès. “Allò dels telèfons portàtils, cony!”, concretava per si els companys de dòmino no sabien a què es referia. La seva reflexió sobre l’esdeveniment que cada any converteix Barcelona en l’epicentre tecnològic del planeta va ser la de qui parla sense embuts i amb l’aval de l’experiència. Tancant la partida amb un cop sec de fitxa, va sentenciar dues dècades d’evolució tecnològica tot remugant: “Molt telèfon, molt telèfon... Però quan truco a ma filla, no s’hi posa mai”.

Preparem-nos per a tres dies de pirotècnia digital. Mòbils amb pantalles tàctils i retràctils, ulleres de realitat augmentada i preu reduït, tauletes amb vitroceràmica, MP3 que es connecten directament al lòbul temporal i, per fi, cables d’auriculars en què no es fan nusos mariners de manera inexplicable. També serà cèlebre la visita al congrés de Mark Zuckerberg, que arriba a la capital catalana amb la flamenca del WhatsApp a la butxaca. Hi haurà bufetades per escoltar de ben a prop el rei Mides dels “m’agrada” i rebre la seva benedicció. Diuen que, només de tocar algú, el jove creador de Facebook pot obrar el miracle que el mòbil mai més se li pengi jugant al Candy Crush.

Sens dubte, i malgrat la vaga de teletransportadors urbans -més coneguts com a autobusos-, seran tres dies d’èxit del sector serveis i de la promoció metropolitana gràcies al Mobile World Congress. El cartell de complet ja penja en hotels, restaurants i centres de fisioteràpia amb final feliç. Però, malgrat tot, un any més també serem testimonis de la gran contradicció del Congrés. Els professionals tecnològicament més ben connectats de la Terra, immersos en el seu paradís de ginys futuristes, viuran aïllats del present i la realitat que els envolta. Com la filla del jugador de dòmino, que seguirà sense agafar-li el telèfon al seu pare.