EDITORIAL

Però no

Al Gore a la portada d'un 'Rar' centrat en el canvi climàtic

Bon dia. Ara em dutxaré amb l’aigua que recullo de la pluja, que seguidament omplirà la cisterna del vàter. Però no. Ara em faré un 'espresso', amb l’energia de les plaques solars del terrat, que també em permeten escalfar la casa a l’hivern i il·luminar-la tot l’any. Vivint en un país tan càlid és perfecte. Però no. No hi ha ajudes, no els interessa, ningú t’ho aconsella.
La llet fresca ve amb ampolles de vidre que retorno l’endemà, però no, és una mena de maó de cartró, polietilè i alumini, que conserva durant mesos un líquid insípid i aigualit que anomenen igual, llet. M’agradaria abans una peça de fruita, una poma, aquesta que fa goig, brillant, com encerada. Però no, quan me la menjo reconec vagament el gust original i penso que un altre dia compraré aquelles més lletges del costat, vuit vegades més cares.
La roba encara està humida però no, l’entraré, que si la deixo fora l’hauré de tornar a rentar, hi ha molt trànsit a la zona i estem a prop de l’aeroport. Llegeixo les notícies a l’ordinador. Un dia d’aquests he de llençar aquest trasto prehistòric, i ho aprofitaré per llençar també els vint-i-dos carregadors, no universals, esclar, els 800 euroconnectors, i altres milers de cables. Estan per estrenar, embolicats en caixes i bosses impreses. Segur que algú al Tercer Món els pot utilitzar. Però no, que m’han dit que allà s’han convertit en la deixalleria del Primer Món. Bé, val més no pensar-hi. Són només tres quarts de nou i ja hem passat prou vergonya.
El 'Rar' d’aquesta setmana m’agrada molt i resulta difícil destacar algun article en concret. Gira al voltant del canvi climàtic i prepara el terreny per a la pròxima Cimera del Clima, que se celebrarà a París del 30 de novembre a l’11 de desembre. Espero que d’alguna manera ens ajudi a estar més compromesos amb el nostre planeta.