05/05/2013

Cavendish guanya la primera etapa del Giro

1 min

Barcelona.El britànic Mark Cavendish (Omega) ja imposa la seva llei al Giro d'Itàlia, que va començar ahir amb una etapa amb inici i final a Nàpols. El ciclista britànic, un dels millors especialistes en arribades a l'esprint dels últims anys, va endur-se el primer triomf d'etapa de la prova i es va convertir en el primer home que llueix la maglia rosa aquest any, gràcies als vuit segons de bonificació aconseguits en creuar l'arribada primer.

Cavendish va fer bons els pronòstics en una etapa destinada a acabar amb un esprint, ja que tots els equips van treballar intensament per evitar sorpreses. Malgrat tot, l'australià Cameron Wurf (Cannondale) gairebé va aconseguir provocar la primera gran sorpresa de la cita després d'una llarga escapada d'uns 100 quilòmetres, primer acompanyat per sis corredors més i des del quilòmetre 40 pedalejant en solitari. L'australià, però, va ser neutralitzat quan faltaven uns 20 quilòmetres per al final pel gran grup. Cavendish va cobrir els primers 130 quilòmetres de la cursa en 4 hores 58 minuts i 38 segons, i va creuar la meta amb el mateix temps que l'italià Elia Viviani i el francès Nacer Bouhanni.La segona etapa serà una contrarellotge individual de 17,4 quilòmetres, entre les ciutats d'Ischia i Forio a la costa del mar Tirrena.