06/05/2013

20 minuts jugant com un equip petit trenquen el somni europeu

BarcelonaTres gols en només dotze minuts de joc són la diferència entre l'estat anímic del Sevilla i el de l'Espanyol. Els andalusos es van aprofitar de les errades defensives de l'equip de Javier Aguirre per seguir somiant en Europa. En canvi, el somni europeu dels blanc-i-blaus es va trencar després de defensar durant 20 minuts com un equip que lluita per no baixar.

Els dos equips sabien que només els valia guanyar per seguir amb la paraula Europa en el seu dia a dia, i més després de saber que el Rayo havia perdut. Stuani la va tenir en els primers minuts de joc, però tot va canviar quan Capdevila es va fer un gol en pròpia porta ja als 11 minuts de joc. El lateral de Tàrrega va fallar poc després en defensa, deixant tot sol a la seva esquena Coke, que va afusellar Kiko Casilla per fer el 2-0 als 19 minuts de joc. Quatre minuts més tard, Casilla va deixar passar una centrada de Rakitic sense la fe que sí que va tenir Negredo, que la va caçar per fer el 3-0. El partit s'havia acabat en tot just 25 minuts de joc. Negredo i Rakitic, de fet, van tenir més ocasions per golejar un equip que va agrair al cel l'arribada del descans, ja que liderat per Rakitic i Navas, el Sevilla trobava forats com volia en la defensa d'un equip espantat.

A la segona part el Sevilla va perdre el francès Geoffrey Kondogbia per lesió i els locals van entregar la pilota als catalans, sense cap mena d'intenció de desgastar-se gaire. Però el rival era un Espanyol sense actitud, que donava per vàlid no rebre més gols. Malgrat que Verdú va tocar més l'esfèrica, el Sevilla va acostar-se amb cert perill i només la falta de punteria dels locals va evitar el quart gol. Poruc com solia ser-ho abans del canvi d'entrenador, l'Espanyol només va fer pessigolles en els últims minuts quan Stuani va xutar contra el travesser i Tejera va fallar sol davant de Beto. En una setmana, dues derrotes contra equips andalusos tornen l'Espanyol a una crua realitat: la dels equips que no poden aspirar a jugar les competicions europees per falta de consistència i regularitat. El final de temporada, a partir d'ara, serà un tràmit.