Publicitat
Publicitat

TANDA DE PENALS

Ombres i encerts de Zubizarreta durant tres anys

1.  Zubizarreta

Fa tres anys que és director de futbol, i n'hi queden tres més. Nomenar Tito i Tata han estat els seus dos grans encerts, encara que hagués actuat amb el president Rosell fent d'apuntador. No saber retenir Guardiola ni Valdés i no convèncer Thiago Silva, els seus principals fracassos.

2.  Els bons fitxatges

La relació qualitat preu del seus vuit fitxatges donen quatre encerts. Adriano, amortitzat. Javier Mascherano, un gran rendiment com a central i com a líder, tot i que el vam fitxar per a la posició de migcentre. Jordi Alba, per fi un gran lateral esquerre. Neymar, Pilota d'Or l'any 2016.

3.  Incògnites

Afellay: se'n va pagar poc però no ha donat, ni aquí ni cedit, el rendiment esperat. Alexis: massa car, però passarà a la història per la vaselina al Madrid. Cesc: molt per sota de les expectatives. Aquest any pinta millor. Song: un bon suplent de Sergio Busquets, però massa car per a un reserva.

4.  Paradoxa City

Al Manchester City estan contents perquè, per primera vegada, s'han classificat per a vuitens de la Champions. Aquella mateixa nit, però, el City també es convertia en el primer club de la competició que jugava sense cap jugador del seu país. ¿L'hi hauríem permès, això, a Txiki al Barça?

5.  Estímul inesperat

La presència de Mourinho al Madrid va ser un estímul per als jugadors del Barça. Les seves ofenses els picaven l'orgull. Dins del vestidor n'hi ha que creuen que les crítiques excessives de la premsa poden tenir un efecte similar: conjurar-los per tapar boques amb títols i bon futbol.