Alemanya deté un possible jihadista amb explosius

La policia de l’estat alemany de Saxònia va detenir ahir el jove que dissabte havia fugit després que localitzessin a casa seva, a la ciutat de Chemnitz, uns suposats explosius preparats per cometre un atemptat. El detingut és Jaber Albakr, de 22 anys i d’origen sirià. La detenció es va produir per la col·laboració d’un compatriota del noi, que va informar els agents que Albakr li havia demanat quedar-se a dormir a casa seva, a Leipzig. Quan la policia va entrar al pis van trobar el sospitós lligat per evitar que pogués fugir.

La localitat de Chemnitz ha viscut un autèntic malson aquest cap de setmana. El presumpte islamista estaria vinculat a l’Estat Islàmic (EI) i hauria planejat fer un atemptat amb bomba “amb motivacions islamistes”, segons va apuntar una portaveu de la Fiscalia General de l’Estat, que ha assumit el cas. Segons el diari Bild, que cita fonts de la investigació, Albakr hauria rebut formació del grup jihadista, però de moment no es pot precisar si estaria dirigit des de l’estranger o si hauria volgut actuar pel seu compte. Les autoritats no van confirmar ni desmentir la possible connexió del presumpte terrorista amb l’Estat Islàmic, però sí que van assegurar que el material explosiu que es va confiscar al seu domicili és peròxid d’acetona, un material que ja es va fer servir als atemptats de Brussel·les del març.

La gran operació antiterrorista va començar dissabte a la localitat saxona de Chemnitz després que la policia detectés que Albakr s’havia informat a través d’internet sobre com construir una bomba i que fins i tot n’havia comprat els components necessaris.