RECULL DE PREMSA INTERNACIONAL

"Catalunya torna a estar sense president": la premsa internacional es fa ressò de la inhabilitació de Quim Torra

La majoria de mitjans subratllen que hi pot haver una nova escalada de l'independentisme

La sentència del Suprem que ha inhabilitat el president Quim Torra ha arribat a la premsa d'arreu del món, que vaticina una possible escalada del conflicte independentista i les possibles conseqüències per al govern de Pedro Sánchez a l'hora d'aprovar els pressupostos.

The New York Times: una decisió que "amenaça amb revivar els disturbis"

El rotatiu nord-americà alerta que la prohibició "agita la política catalana" i amenaça amb "revivar els disturbis" davant d'un "estancament" que els polítics no han sabut solucionar i han deixat en mans dels jutges mentre "continuen dividint la societat catalana per la meitat".

La Stampa: "Després de Puigdemont, Torra"

El rotatiu italià posa èmfasi en el recurrent buit polític a la presidència de la Generalitat. "Després de Puigdemont, Torra. Catalunya es torna a quedar sense president", comença l'article, que destaca les declaracions de Torra en què ha qualificat la sentència de repressió. Tot i que ho consideren un fet menys rellevant que l'extradició de Carles Puigdemont, pronostiquen conseqüències. 

The Guardian: "Torra promet continuar la campanya per la independència"

"El veredicte del Suprem donarà embranzida a la independència en l'agenda política nacional", vaticina el rotatiu anglès, que subratlla la determinació del president tot i la inhabilitació.

Washington Post: "Una crida als votants a promoure l'independentisme"

En la mateixa línia que The Guardian, el Washington Post publica una notícia de l'agència The Associated Press, difosa també per Al-Jazeera, que posa el focus en el fet que el president fa una "crida als votants per promoure l'independentisme" després de la sentència, que obre "un nou període d'incertesa".

Bloomberg: els problemes de Pedro Sánchez

L'agència Bloomberg obre un altre efecte col·lateral de la sentència: els pressupostos del govern de Pedro Sánchez, que necessiten el suport dels grups independentistes per reconstruir una economia fortament colpejada per la pandèmia.

Le Monde: "Repercussions majors"

En aquest mateix sentit es pronuncia Le Monde, que alerta de les repercussions en la governabilitat espanyola i de la possibilitat que revifin els aldarulls, alguns dels quals van degenerar en "violència", segons el rotatiu francès.