Publicitat
Publicitat

Durão Barroso fitxa com a president de Goldman Sachs International

El polític, president de la Comissió Europea fins fa un any i mig, diu que ajudarà l'empresa a mitigar els efectes del Brexit

Les portes giratòries segueixen rodant. José Manuel Durão Barroso, president de la Comissió Europea fins fa un any i mig, ha fitxat ara com a president de Goldman Sachs International, entitat amb base a Londres i principal filial del banc d'inversió nord-americà Goldman Sachs. Així ho ha avançat la premsa portuguesa aquest divendres.

Durão Barroso, conegut especialment pels deu anys que va ser president de la CE, ho ha confirmat en una entrevista al 'Financial Times', en la qual ha assegurat que la seva funció principal serà "mitigar els efectes negatius" del Brexit. "Per descomptat, conec bé la UE i conec relativament bé el Regne Unit. Si els meus consells poden ser útils en aquestes circumstàncies, estic preparat per fer la meva aportació", ha afirmat.

"Els seus consells en aquest moment de canvis monumentals i incerteses seran molt importants", ha afirmat Peter Sutherland, que el va precedir en el càrrec, del qual va plegar el maig del 2015.

Aquest fitxatge molt probablement reobri el debat de les anomenades portes giratòries, metàfora que il·lustra el trànsit dels polítics que fan el salt al món empresarial després d'haver ocupat càrrecs d'importància.

A Espanya, de fet, el 7% dels consellers de l'Íbex-35 són expolítics, i recentment hi ha hagut fitxatges sonats, com el de la ministra d'Economia, Elena Salgado, que va fitxar per Endesa només quatre mesos després d'haver deixat el càrrec.