Publicitat
Publicitat

Juncker destaca els "progressos" a l'inici de la reunió d'urgència sobre Grècia

Tsipras declara la seva voluntat de "tornar al creixement dins de l'eurozona"

La reunió d'emergència de la Unió Europea per resoldre la crisi del deute grec ha arrencat aquest dilluns a Brussel·les en un ambient optimista. Abans de la primera trobada, la dels ministres d'Economia, el president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, ha destacar que en els últims dies "s'han fet progressos", mentre que el primer ministre grec ha destacat la seva voluntat de "tornar al creixement dins de l'eurozona".

El cap de gabinet de Juncker, Martin Selmayr, ha assegurat també que la nova proposta d'ajustos presentada per Grècia "és una bona base per al progrés" cap a un acord. Així ho va dir en el seu compte de twitter, on va afegir que, tot i així, la consecució del pacte final serà tan difícil com un "part amb fòrceps".

També aquest dilluns mateix, Tsipras ha rebutjar pujades "excessives" de l'IVA a l'electricitat. "L'objectiu és aconseguir una solució viable financerament, l'objectiu és deixar enrere els superàvits primaris excessius, salvar els salaris i les pensions i evitar excessives i irracionals pujades de l'IVA en l'electricitat", ha dit Tsipras, segons Reuters.

El govern grec i els responsables comunitaris porten quatre mesos treballant per aconseguir un acord que eviti la sortida de Grècia de l'eurozona i que permeti alliberar fons europeus per al país, que d'altra manera podria quedar-se sense líquid aquest mateix mes.