Publicitat
Publicitat

L'Estat Islàmic reivindica l'atemptat contra una mesquita a Kuwait

L'acció d'aquest divendres ha causat un nombre indeterminat de morts i ferits

El grup jihadista Estat Islàmic (EI) ha assumit l'autoria de l'atemptat d'aquest divendres contra una mesquita xiïta a la capital kuwaitiana, que ha causat un nombre indeterminat de morts i ferits.

Segons un comunicat difós a internet l'autenticitat del qual no ha pogut ser verificada, el grup terrorista assegura que l'atac l'ha fet un suïcida que portava un cinturó carregat d'explosius.

Les autoritats kuwaitianes encara no han determinat el nombre de víctimes mortals, encara que alguns mitjans, com Kuwait News, parlen de 8 morts.

Per la seva banda, el canal Al Rai, que cita fonts mèdiques, eleva la xifra de víctimes mortals a 12 i la de ferits a 70.

Acusacions de l'Estat Islàmic

En el comunicat, l'EI acusa els xiïtes de promoure el politeisme i d'intentar propagar la seva ideologia entre els sunnites, el credo musulmà amb el qual s'identifiquen els jihadistes de l'EI.

La nota identifica l'assaltant com a Abu Suleiman al Muahid, sobre el qual no s'ofereixen més detalls.

Per la seva banda, el ministeri de l'Interior de Kuwait ha condemnat el que ha passat i ho ha descrit com un "crim" i un "atemptat" amb el qual es pretén "estripar la unitat nacional" de l'emirat del golf Pèrsic.