Publicitat
Publicitat

El Parlament Europeu reclama a Veneçuela l'alliberament de Ledezma i de la resta de presos polítics

Podem, Izquierda Unida i Bildu han votat en contra de la resolució aprovada aquest dijous

El Parlament Europeu ha exigit a Veneçuela que alliberi a l'alcalde de Caracas, Antonio Ledezma i a tots els opositors, estudiants i manifestants pacífics detinguts "arbitràriament" per les autoritats del govern de Nicolás Maduro. La resolució aprovada aquest dijous a l'Eurocambra no ha inclòs sancions a Veneçuela, tal i com volia el grup liberal.

Després d'abstenir-se a intervenir en els debats previs al Parlament Europeu, Podem ha votat en contra de la resolució perquè creuen que "la millor manera de defensar la democràcia i els Drets Humans a Veneçuela és el diàleg". També s'han oposat al text Izquierda Unida i Bildu, tal i com ha fet la majoria del seu grup parlamentari europeu Esquerra Unitària (GUE/NGL).

L'esmena sobre les sancions que demanava el grup ALDE  no ha aconseguit el suport del Partit Popular Europeu ja que "en cap moment han volgut arribar fins aquest extrem", segons ha explicat l'eurodiputat espanyol del PP Luis de Grandes. Tenint en compte que Veneçuela es troba en any electoral, el text també demana a les autoritats veneçolanes que utilitzin "aquest període per establir un diàleg inclusiu basat en el consens". 

El text va rebre un total de 384 vots a favor, 75 en contra i 45 abstencions.