Publicitat
Publicitat

Trump suggereix que es freni Clinton amb les armes i després rectifica

Acusat de fer una crida a la violència, el magnat aclareix que s'ha de combatre la candidata demòcrata amb vots

El candidat republicà a la casa Blanca, Donald Trump, ha afirmat aquest dimarts que els amants del dret a portar armes tenen a les seves mans aturar la seva rival demòcrata, Hillary Clinton. Un comentari que ha encès la polèmica en ser interpretat com una crida a la violència contra la seva adversària.

"Hillary vol essencialment abolir la Segona Esmena [de la Constitució, que defensa el dret a portar armes]. Per cert, si aconsegueix triar jutges no hi haurà res a fer, tot i que per a la gent que defensa la Segona Esmena potser sí que hi ha alguna cosa [que poden fer]. No ho sé", ha dit Trump en un míting a Carolina del Nord.

El director de campanya de Clinton, Robby Mook, ha reaccionat immediatament en un comunicat per assegurar que "el que diu Trump és perillós. Una persona que busca ser president dels Estats Units no pot suggerir violència de cap manera". "Quan he llegit la seva cita, francament no podia creure que hagués dit això. Així que he mirat el vídeo i me n'he adonat que era això exactament el que havia dit", ha afegit el candidat demòcrata a la vicepresidència, Tim Kaine.

La campanya de Trump, per la seva banda, ha respost amb un altre comunicat titulat "Sobre la premsa deshonesta", en què l'assessor de comunicació de la campanya Jason Miller subratlla l'"increïble esperit" i unitat que mostren els defensors de la Segona Esmena, cosa que "els dóna un gran poder polític ". "I aquest any, votaran en nombre rècord i no serà per Hillary Clinton, serà per Donald Trump", s'ha limitat a afegir Miller, sense desmentir que el magnat hagués encoratjat la violència.

Amb la polèmica roent, Trump ha fet una rectificació al seu compte de Twitter: "Els mitjans estan desesperats per distreure l'atenció. El que he dit és que els ciutadans partidaris de la Segona Esmena s'han d'organitzar i votar per salvar la nostra Constitució!".