Publicitat
Publicitat

Les famílies de les víctimes de l'MH17 rebran una indemnització de Malaysia Airlines

L'avió va ser abatut fa dos anys per un míssil de fabricació russa. No hi va haver supervivents

Les famílies de les víctimes del vol MH17, que va ser abatut fa dos anys a l'est d'Ucraïna quan cobria la ruta entre Amsterdam i Kuala Lumpur per un míssil de fabricació russa, rebran una indemnització de la companyia aèria Malaysia Airlines, segons ha indicat a la cadena de televisió ENS un grup de familiars dels morts a l'accident. 

La companyia ha arribat, doncs, a un acord amb les famílies, el contingut del qual es desconeix, ja que les parts han pactat mantenir-ne, per ara, la confidencialitat, d'acord amb el diari 'Volksrant'.

Segons el conveni de Mont-real sobre la responsabilitat civil en el transport aeri, la indemnització pot ascendir fins als 130.000 euros, però la quantitat de diners que finalment rebran els familiars variarà depenent de cada cas, indica 'Volksrant'.

Al Boeing-777 viatjaven 298 persones, i totes van morir. N'hi havia 196 d'holandeses, 27 d'australianes, 44 de malàisies i una de neozelandesa, entre altres nacionalitats.

Un total de 33 familiars de víctimes d'Austràlia, Malàisia i Nova Zelanda, representats per un advocat australià, han presentat una denúncia davant el Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg i demanen una indemnització de deu milions de dòlars per persona a l'estat rus.

El Consell de Seguretat d'Holanda, que lidera la investigació internacional sobre les causes de l'accident, va concloure el 13 d'octubre que l'aparell va ser abatut per un míssil Buk de fabricació russa.