Opinió 11/11/2019

Contra el feixisme

A base de voler reprimir catalans acabaran sota el jou del neofalangisme, de l'extremadreta més embogida

1 min

Blanquejar i normalitzar opcions polítiques que basen el seu ideari en la xenofòbia, l'homofòbia, l'antifeminisme, el nacionalcatolicisme, i en general contra els drets humans, que es fa garant de la repressió contra tot el qui no pensa com ell, acaba passant factura i es converteix en un problema de considerables proporcions.

Els han blanquejat políticament quan han acceptat els seus vots per fer governs a Andalusia i Madrid; els han normalitzat quan els han entrevistat en programes de gran audiència com si fossin una opció política homologable que respon a principis democràtics i de llibertats; els han tornat a blanquejar en plena campanya electoral incapaços de parar-lis els peus en els debats. I mentre els deixaven fer perquè contra Catalunya tot s'hi valia, els han donat porcions de terreny que han anat ocupant al crit de l'"A por ellos".

És una situació greu, molt greu, i la societat espanyola en pagarà les conseqüències. A base de voler reprimir catalans acabaran sota el jou del neofalangisme, de l'extremadreta desbocada que demostra amb el seu auge el fracàs de la transició espanyola i que comença a tenir els primers damnificats: davant la còpia, millor quedar-se amb l'original. Perilla la llibertat i perillen els avenços socials i igualitaris a l'Espanya d'aquest principis de segle i a l'Europa en el seu conjunt.

Contra el feixisme només s'hi pot estar de front, per aturar-li els peus, per no deixar-lo avançar i no donar-li ni una sola concessió.

stats