Publicitat
Publicitat

Ordeig vol crear més sòl industrial a l'abast d'inversors andorrans

Compromís X la Seu també s'ha compromès a posar en marxa de manera immediata 10 plans d'ocupació temporal

El candidat a l'alcaldia de la Seu d'Urgell per Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, ha dit que una de les mesures que vol impulsar per poder generar llocs de treball és la creació de més sòl industrial a l'abast d'inversors andorrans, tenint en compte "la nova situació internacional que tindrà Andorra", en referència a les negociacions que el país està duent a terme amb la UE per accedir al mercat comú europeu. D'altra banda, la candidatura també s'ha compromès a posar en marxa de manera immediata 10 plans d'ocupació temporal.

Òscar Ordeig ha lamentat aquest dijous que a la ciutat hi hagi prop de 800 aturats i ha assegurat que la comarca, que era la tercera del Pirineu en renda per capita després de la Vall d'Aran i la Cerdanya, ara és l'última. En aquest sentit, considera que s'han d'exigir responsabilitats a l'alcalde Albert Batalla i al president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro.

Per tot plegat, Ordeig ha assegurat que la seva candidatura té com a prioritat el foment de l'economia i la creació de llocs de treball. Entre les mesures per arribar a aquest objectiu hi ha la creació de més sòl industrial per captar inversors andorrans tenint en compte l'obertura econòmica que el país està fent i l'acostament amb la Unió Europea, que facilitarà les relacions comercials amb els països de la UE.

D'altra banda, com a mesura immediata, Ordeig s'ha compromès a posar en marxa deu plans d'ocupació a temps parcial per donar feina a una part del col·lectiu que es troba a l'atur. Alguns d'aquests plans s'adreçaran a treballs de manteniment de la via pública.