Política 14/05/2015

CiU vol potenciar el Centre Històric amb la creació d'un web i material didàctic

CiU continuarà donant suport a l'especialització del petit comerç, aprofitant els motors comercials de la ciutat

Ara Andorra
1 min
Jesús Fierro, Albert Batalla i Mmireia Font

La Seu d'UrgellCiU vol crear una pàgina web que englobi tota l'oferta del Centre Històric, a més de proporcionar material didàctic per conèixer la seva vessant històrica i guies turístiques que complementin la informació. En aquest sentit, el candidat de CiU, Albert Batalla, ha fet referència al 'Parlem d'Història' d'aquest dimecres en què es van presentar diverses investigacions dutes a terme en el darrer any sobre la ciutat medieval, i que es traduiran en productes turístics amb l'ajuda del Departament de Didàctica de la Universitat de Barcelona.

La número 4 de la candidatura, Mireia Font, ha explicat que se seguirà treballant per fer de la Seu una de les capitals comercials del Pirineu, amb el suport a l'especialització del petit comerç i aprofitant els motors comercials de la ciutat. Per això es potenciaran les taules de comerç per mantenir el diàleg amb tots els sectors implicats en la dinamització econòmica de la Seu. Font també ha fet referència a la necessitat de plantejar-se un nou model de mercat centrat en la gastronomia i els productes alimentaris de proximitat i de qualitat, el Gastromercat.

Pel que fa a l'urbanisme, el número 2 de la candidatura, Jesús Fierro, ha destacat que es preveu un pla específic per al carrer dels Canonges que obrirà la part sud durant aquesta legislatura, així com la reurbanització del carrer Escorxador. Fierro ha explicat que amb la inversió de Pati Palau i les actuacions d'anteriors legislatures als carrers dels Canonges, Major, Capdevila o Josep de Calassanç, quedarà completada tota la reforma urbanística del centre històric de la ciutat, inclosa en el pla de millora del Centre Històric.

stats