Codina assumeix les funcions de recursos humans

En la mateixa sessió de consell de comú en què s'ha pres la decisió de crear la nova conselleria també han jurat el càrrec Miquel Canturri i Alain Cabanes

La majoria del comú d’Andorra la Vella ha aprofitat la remodelació que s’ha hagut de fer arran de la dimissió de Marc Pons com a cònsol menor per anar a les llistes territorials de Demòcrates a Andorra la Vella per crear una nova comissió, la de recursos humans. Fins ara les funcions referents al personal les assumia la cònsol major, Conxita Marsol, que les ha delegat en la nova consellera major Mònica Codina. I és que tal com ha reconegut la mateixa Marsol, el fet que ara passi a assumir Cultura feia encara “més complicat” que pogués compaginar la seva agenda assumint també recursos humans.

Aquest anunci s’ha fet en la sessió de consell de comú que ha servit per nomenar Miquel Canturri com a nou cònsol menor; Alain Cabanes com a conseller de Joventut i Esports; Mònica Codina com a consellera major (el càrrec que fins ara ocupava Canturri) i Maika Nin com a consellera menor. “Aprofitant aquesta remodelació he cregut necessari crear la conselleria de Recursos Humans”, ha justificat Marsol, que s’ha mostrat convençuda que d’aquesta manera es podrà millorar el funcionament del departament que, entre d’altres reptes, té proposar un model alternatiu a la gestió de l’acompliment (GAdA). Sobre aquest aspecte, Marsol ha destacat que esperaran a veure què fa el Govern amb el reglament que deriva de la Llei de la funció pública i que regula precisament qüestions relacionades amb l’acompliment. La corporació té “molt avançat” un text propi però també volen veure si del que reguli l’executiu en poden aprofitar alguna cosa, motiu pel qual, ha remarcat Marsol, es mantindran de moment a l’espera i, en cas que el reglament del Govern no prosperi en breu es prendria “alguna decisió”. La nova consellera de Recursos Humans, que suma aquesta comissió a la de Promoció Turística i Comercial, també tindrà sobre la taula acabar de tancar el pagament del GAdA. Des de l’oposició han aplaudit la creació d’aquesta nova conselleria i, d’aquesta manera, el conseller de Cd’I + Liberals Jordi Minguillon ha manifestat que suposa “un pas endavant”, mentre que la consellera de PS+I Dolors Carmona també s’ha mostrat agraïda per aquesta creació.

D'altra banda, Marsol ha destacat que la decisió d’haver escollit Canturri com a cònsol menor (que ja havia estat anunciada la setmana passada) és “lògica i té sentit” ja que era el tercer de la llista i, per tant, se segueix l’ordre amb el qual van concórrer a les eleccions comunals. A més, ha remarcat que Canturri té la seva “màxima confiança” tot i que ha subratllat que qualsevol altre conseller de la majoria podria haver assumit el càrrec. El nou cònsol menor s’ha mostrat “molt content” per haver estat escollit i ha fet èmfasi en el fet que té la confiança dels seus companys i “sobretot” de la cònsol, afegint que espera “complir amb el deure el millor possible”. Ha afegit que va mantenir una reunió amb el seu predecessor, Marc Pons, que li va explicar les responsabilitats del càrrec. “Em va donar molts bons consells i espero seguir-los", ha dit, recordant també que la feina està molt “encarada” i que per tant el que haurà de fer és donar continuïtat als projectes endegats. En el seu discurs un cop assumit el càrrec ha tingut paraules de record per al seu pare, Pere Canturri, de qui li ve, ha dit, la voluntat de servei públic.

Per la seva banda, el nou conseller de Joventut i Esports, Alain Cabanes, també ha destacat que seguirà la mateixa línia que és “mantenir i millorar les instal·lacions esportives i ajudar al màxim als clubs de la parròquia amb les subvencions”. En aquest sentit ha recordat que fa un any i mig que era director d’Esports i, per tant, coneix “la realitat del departament”. Un dels reptes que haurà d’assumir serà la reconstrucció de la piscina dels Serradells.