Política 04/12/2018

Crear un grup parlamentari serà més fàcil

Només seran necessàries tres signatures en comptes de les quatre actuals

J. R. B.
1 min
Bonell en una roda de premsa anterior. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa ruptura del grup parlamentari liberal i la situació anòmala com ha quedat el grup mixt ha fet reflexionar els consellers generals de manera que hagi consens per procedir a la reforma del reglament del Consell General.

Ho ha explicat aquest dimarts la subsíndica general, Mònica Bonell, en roda de premsa. El tema s'ha discutit a la junta de presidents i la idea comuna és que a partir de la propera legislatura es pugui crear un grup parlamentari propi únicament amb la signatura de tres consellers generals.

És a dir, es posarà punt i final a la trampa actual quan un grup cedeix un conseller a un altre perquè li falta una firma per sumar-ne les quatre que ara són necessàries. "La voluntat és facilitar la creació de grups parlamentaris", ha exposat Bonell.

La iniciativa es va començar a treballar el mes de gener passat i es va traslladar als grups parlamentaris, que la van rebre amb bons ulls. D'aquesta manera s'ha consensuat una proposició de llei que es debatrà el 6 de desembre, on serà admesa a tràmit amb tota probabilitat ja que ni fa falta el criteri del Govern. Seguidament, amb el suport de tots els grups, es farà una comissió especial i s'obrirà una període d'esmenes fins el dia 10 de febrer.

D'altra banda, el grup liberal ha demanat suprimir el vot ponderat a les comissions i dotar de caràcter d'urgència les seves demandes d'informació. Finalment, s'ha decidit convocar un concurs d'idees per a la propera legislatura per arranjar la façana posterior de la Casa de la Vall.

stats