Política 04/04/2019

Demòcrates vol continuar treballant per la "plena inclusió" de les persones amb discapacitat

Volen revisar la llei d'accessibilitat i impulsar un nou text de drets de les persones amb discapacitat

M. F.
3 min
Les candidats de Demòcrates a Canillo, Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell, conversen amb un ciutadà aquest dijous al matí. / M. F.

CanilloDemòcrates vol continuar treballant per la “plena inclusió” de les persones amb discapacitat. D’aquesta manera, proposen revisar la llei d’accessibilitat i també impulsar una nova llei de drets de les persones amb discapacitat, tal com ha explicat la cap de llista per Canillo, Meritxell Palmitjavila.

Palmitjavila, que ha estat acompanyada de la número dos, Mònica Bonell, ha reivindicat els avenços realitzats en aquests vuit anys de govern demòcrata però ha reconegut que sempre hi ha feina a fer per avançar en “la plena inclusió en la societat” de les persones amb diversitat funcional. “Hem treballat moltíssim” per les persones amb discapacitat, ha remarcat Palmitjavila, i ha afegit que a banda de seguir la feina ja iniciada des de Demòcrates es considera que cal “refer” la llei de l’accessibilitat i impulsar la llei de drets esmentada. Així, i quant a l’accessibilitat, la candidata canillenca ha manifestat que “s’ha treballat molt” en els edificis públics i, per tant, “s’ha avançat moltíssim”, però ara la matèria pendent seria fer accessibles la via pública, ja que tal com ha remarcat, encara queda “molta feina a fer”. Aquesta tasca, ha afegit, no serà només responsabilitat del Govern sinó també dels comuns.

Tot i que ha assenyalat aquests dues lleis com a prioritàries, Palmitjavila ha afegit que això “no vol dir” que durant la legislatura no es constati que s’hagin de fer altres modificacions legislatives o impulsar altres textos legals.

Millora en els accessos al Pas de la Casa

D'altra banda, els candidats de la llista territorial d'Encamp Jordi Torres i Maria Martisella, acompanyats per la segona suplent, Edith Quirós, i el número quatre de la llista nacional, Carles Ensenyat, han visitat el Pas de la Casa per posar de manifest la necessitat de fer efectius els acords pactats amb França en matèria de les infraestructures viàries d’accés al poble encampadà, tal com han informat des de DA a través d'un comunicat. Torres ha explicat que compliran "els compromisos acordats amb França a fi de millorar l’accessibilitat al país des del Pas de la Casa". En aquest sentit, el candidat demòcrata ha destacat, entre altres mesures, "els 10,5 milions d’euros que invertirà el Govern fins al 2023 per actuar en obres de millora als diferents corredors d’allaus".

Torres ha recordat que la millora d’infraestructures passa també per optimitzar la mobilitat interna del Pas de la Casa per facilitar la circulació i també l’estacionament de vehicles en tota la localitat. En aquest sentit, ha manifestat que les obres de l’avinguda del Consell General començaran a executar-se a partir del mes de maig vinent. Serà també a partir d’aquesta data, i gràcies a l’acord signat amb França, que Andorra executarà les obres de la rotonda que s’ubicarà entre el poble del Pas i l’accés al túnel.

Finalment, des de Demòcrates recorden que amb la finalitat d’evitar el tancament de la carretera des de Tarascon al Pas, també estan previstes intervencions per protegir de la caiguda d’allaus i l’ampliació dels vials, per millorar la seguretat en aquest tram.

Camí Ral

També sobre infraestructures ha parlat el candidat número u de la llista parroquial d’Acció Comunal d’Ordino (ACO) + Demòcrates, Joan Martínez Benazet, que ha afirmat que el partit completarà tot el traçat del camí Ral fins al pont d’Ordino. En un acte a Ansalonga, Martínez Benazet, que ha estat acompanyat per la suplent número u, Berna Coma, ha destacat que des de Demòcrates "se seguirà posant en valor" l’estructura "que acosta les persones a Ordino, a la natura i a la cultura" i que, a més, fomenta els hàbits de vida saludables.

stats