Política 24/06/2018

Una delegació de Liberals, tracten l'actualitat i polítiques ambientals en una trobada a Berlín

Gallardo, Costa i Pallarès han participat en 200è comitè executiu de la Internacional Liberal, en què ha estat protagonista també el manifest aprovat l'any passat a Andorra

ARA Andorra
2 min
Ferran Costa, Juli Minoves (president Liberal Internacional), Christian Lindner (diputat alemany), Judith Pallarés i Jordi Gallardo. / L'A

Andorra la VellaUna delegació de Liberals d'Andorra, encapçalada pel president, Jordi Gallardo, que ha estat acompanyat dels consellers generals Judith Pallarés i Ferran Costa, ha participat al 200è comitè executiu de la Internacional Liberal (IL) que ha tingut lloc a Berlín aquest cap de setmana. La trobada, centrada a l’entorn de les polítiques mediambientals i de sostenibilitat, ha significat la posada de llarg de l’'Andorra Liberal Manifesto', el manifest liberal que va ser signat a Andorra el mes de maig de l’any passat i que ha d’inspirar les polítiques de les formacions liberals arreu del món els propers anys.

L’'Andorra Liberal Manifesto' recull, en deu línies temàtiques, el marc de referència ideològica de les polítiques liberals, actualitzades a les necessitats actuals, ja que l’anterior datava del 1947.

La trobada ha servit perquè el líder i candidat a cap de Govern de Liberals d’Andorra es reunís juntament amb el president de la Internacional Liberal, Juli Minoves, amb l’eurodiputat Hans van Baalen, president de l’ALDE, la federació dels partits liberals europeus, i el secretari general de la Internacional Liberal, Gordon MacKay. Durant la sessió de treball van compartir l’actualitat del projecte liberal al Consell General i els reptes pendents d’aquesta legislatura, amb èmfasi especial a l’estat actual de les negociacions per a l’acord d’associació amb la Unió Europea. La reunió també va servir per tractar l’actualitat política de cara als propers comicis i els nous escenaris estratègics aprovats al darrer congrés de Liberals d’Andorra.

Paral·lelament, dins del marc de la temàtica del comitè executiu, els parlamentaris liberals han establert contactes bilaterals per tractar de les polítiques mediambientals claus pel compliment i implementació de l’acord de París sobre canvi climàtic. En aquest sentit, per exemple, la trobada amb la vicepresidenta primera de la Internacional Liberal i exministra marroquí de Medi Ambient, Hakima el Haité, amb la qual han tractat propostes concretes a favor de la sostenibilitat del medi ambient per a Andorra.

stats