Liberals escolta els neguits mediambientals dels joves d'XRY

Des de l'associació s'ha fet arribar als parlamentaris la necessitat que es desenvolupin els punts que inclou la declaració d’emergència climàtica

El president suplent del grup parlamentari liberal, Marc Magallón, i la consellera de la formació Sílvia Ferrer, han mantingut aquest divendres una trobada amb representants del moviment Extinction Rebellion Youth Andorra (XRY Andorra). Aquesta associació, d’àmbit internacional, aplega a joves de tot el món preocupats pel canvi climàtic i aspectes socials. Des d'XRY Andorra s’han mostrat satisfets amb la declaració d’emergència climàtica que recentment ha aprovat el Consell General. Tot i això, anuncien que estaran molt atents a què es compleixin i desenvolupin els punts que conté. També han incidit en el fet que cal potenciar la participació ciutadana amb més processos participatius on la societat pugui decidir sobre temes que ens afecten, tal com informen des de Liberals.

Una altra de les peticions que han traslladat els joves és la necessitat de restablir l’assignatura d’ Institucions andorranes, ja que creuen que els escolars i el jovent està molt desconnectat de l’actualitat nacional. Vinculat amb l’educació, també creuen que és molt important que ja des de l’escola s’ensenyi a respectar l’entorn, el medi ambient i a conscienciar de la importància de la lluita contra el canvi climàtic.

“Estem gratament sorpresos que joves de catorze anys mostrin aquest interès i aquesta preocupació per problemes d’àmbit global i també nacionals”, ha dit Magallón, i ha afegit que s'han posat "a la seva disposició per seguir escoltant-los i donar resposta als seus neguits”. També ha remarcat que “des de Liberals" hagin estat "el primer grup polític en rebre’ls”.

L’associació Extinction Rebellion Youth Andorra, de recent creació, la formen catorze joves principalment de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp.