Política 13/12/2019

Monòleg massanenc

Molné desglossa, al detall, en una entrevista d'uns 50 minuts el seu programa electoral

M. F.
3 min
La candidata de CC+DA+L'A, Olga Molné, moments abans de l'entrevista, al plató d'Andorra Televisió. / M. F.

Andorra la VellaEl darrer dels debats televisius d'Andorra Televisió ha estat un monòleg. La cap de llista de Ciutadans Compromesos+Demòcrates+Liberals d'Andorra, Olga Molné, seia sola a la taula i ha anat desgranant, durant l'entrevista que li ha fet Jordi Cama, els punts principals del programa.

El fet de no haver de debatre amb ningú ha fet que Molné hagi pogut transmetre als teleespectadors, amb detall, les propostes que recull el seu programa. En el minut final, i conscient que una de les seves lluites serà contra l'abstenció i el vot en blanc, ha recordat als votants que el programa que presenten "és el contracte" amb els ciutadans i s'ha compromès a superar el 96% de propostes que s'han assolit en aquests vuit anys. A més, ha remarcat que "l'avaluació" de la ciutadania no serà aquest diumenge sinó que serà "els propers quatre anys".

Com en el cas dels debats, l'entrevista ha estat dividida en tres blocs: l'econòmic, el social i un d'abast més ampli. En l'econòmic, Molné ha destacat que s'hagi rebaixat l'endeutament dels 44 milions de fa vuit anys als 12 actuals, després de l'emissió de preferents per valor de 19 milions d'euros de les quals queden actualment nou milions per recomprar. Molné també ha parlat d'un dels puntals de la parròquia, l'estació de Pal-Arinsal, de la qual es vol "professionalitzar el consell d'administració" i també es pensa en un inversor privat que pugui fer una aportació de capital per materialitzar propostes com podria ser la unió de les pistes de Pal i Arinsal. Molné ha destacat que ara com ara l'estació és rendible per si sola però caldria aquesta injecció de capital per fer projectes emblemàtics. La formació també plasmarà el pla de desenvolupament turístic i comercial a la parròquia, que s'ha treballat conjuntament amb el sector i la ciutadania, i volen dur a terme activitats a Arinsal a l'estiu per aportar "dinamisme" al poble. Pel que fa als dos edificis del complex Ribasol que hi ha, precisament, al poble massanenc, i que van ser subhastats sense èxit, Molné ha incidit en què se'ls vol trobar una sortida perquè donin, també, "valor afegit" al poble. En aquest sentit, una de les possibilitats seria que fossin de lloguer social.

Pel que fa a l'àmbit social, la candidata a cònsol major ha manifestat que continuaran mantenint les ajudes per a la gent que les necessita i fent aportacions a la llar d'infants. Pel que fa a la gent gran s'estudiarà les demandes de millora a la casa pairal que el col·lectiu ha plantejat com també s'escoltarà els joves per poder impulsar activitats a la zona de Santa Caterina. A més, en el cas de la gent gran es treballarà en el seguiment de les persones que viuen soles. Quant als infants, es remodelarà el parc infantil de l'Aldosa.

Ja en el darrer apartat, el de temàtica lliure, la candidata de CC+DA+L'A ha manifestat que es treballarà per afavorir la mobilitat a la parròquia sobretot en hores punta i que es vol fomentar la mobilitat a peu amb voravies que permetin la connexió entre el centre de la Massana i els pobles. A més es continuarà renovant la xarxa d'aigües i es potenciaran els itineraris de muntanya i s'embellirà la zona d'entrada al parc natural del Comapedrosa. També s'ampliaran els punts de recollida selectiva. Quant a la cultura, renovaran el teatre de les Fontetes i volen impulsar un agermanament amb Angulema, coincidint amb el 25è aniversari del Saló del Còmic. Tots aquests arguments són els que ha plantejat Molné en un monòleg de 50 minuts.

stats