Política 25/03/2019

Roig defensa reforçar la independència de la policia

El candidat de Progressistes-SDP declara que el seu partit és l'alternativa a les candidatures d'Espot i López

M. Pérez
3 min
Els cap de llista de Progressistes-SDP, Josep Roig; el president del partir, Jaume Bartumeu; i el número tretze de la llista nacional, Víctor Naudi, durant la reunió celebrada aquest dilluns amb els representants del sindicat de la policia. / M. P.

Escaldes-EngordanyEls membres més reconeguts de Progressistes-SDP: el cap de llista Josep Roig, el president del partit Jaume Bartumeu, i el número tretze de la llista nacional, Víctor Naudi, s'han reunit aquest dilluns amb alguns dels representants del sindicat de la policia a l'edifici central d'Escaldes-Engordany. Tal com ha confirmat Roig, la trobada ha servit per copsar algunes de les demandes i preocupacions dels membres del cos, en la qual s'ha pogut extreure que "cal reforçar el rol de la policia, el seu paper de cara al ciutadà, la seva independència" i les preocupacions existents en l'àmbit laboral, "especialment dins del sector públic".

Els representants progressistes han desgranat el programa electoral amb el qual concorren a les pròximes eleccions generals i han deixat clar que el seu projecte inclou una reforma de la Funció Pública i de l'administració. Roig ha manifestat que la llei que hi ha actualment, aprovada el 2009, "no funciona" i és per aquest motiu que "cal retrocedir a la llei que teníem i, a partir d'aquí, recuperar l'esperit de les taules de treball del 2010", el diàleg i el consens, i que les forces polítiques "ens asseguem al voltant d'una taula conjuntament amb els representants dels treballadors" i el Govern que resulti guanyador de les eleccions del 7A i, a partir d'aquí, s'ha de dur a terme una reforma de la Funció Pública, però també "la seva forma de funcionar i de gastar", ha declarat el candidat.

Paral·lelament, quant a la reforma de l'administració, Roig ha dit que aquesta ha de ser més transparent, "evitar que certs càrrecs de confiança puguin suposar una ingerència en la feina que fan els funcionaris", recuperar la figura del funcionari públic estesa i ampliada a tots els cossos de l'administració i treballar per reduir el seu endeutament. Per tant, Roig ho ha deixat clar: "No hem de gastar més sinó millor".

Pel que fa a la rebuda de les seves paraules per part del sindicat, el candidat progressista ha confirmat que "les han entès molt bé i les han compartit". A més, segons Roig, han celebrat que hi hagi forces polítiques "com la nostra" que estiguin disposades a dur a terme aquest diàleg i que tinguin un esperit obert envers la reforma de l'administració. "Penso que ha estat molt positiva i ens ha servit per copsar certes preocupacions" i, per tant, "els hi hem donat respostes a través del programa i els ha permès veure el tarannà amb el qual afrontem aquestes eleccions i el futur del país". Un tarannà que passa pel diàleg, el debat, el punt de trobada i el consens perquè "és el que el país necessita".

A banda d'aquest acte, la comitiva progressista també s'ha reunit aquest matí amb Unicef per abordar temes relacionats amb la infància. En aquest sentit, Roig ha posat en relleu que "ens ha servit per veure de primera mà quins són els neguits d'aquesta organització" i ha declarat que cal tirar endavant una política que també reforci més el rol dels més joves a la societat i garantir els drets dels infants.

L'alternativa al dualisme polític

En un altre ordre de coses, Roig s'ha mostrat convençut davant els mitjans de comunicació que el partit que lidera és la força que pot oferir una alternativa "a aquest dualisme polític que des de diferents sectors se'ns pretén plantejar", en referència a les candidatures de Xavier Espot i Pere López. Progressistes-SDP parteix de la clara voluntat d'incidir en les decisions del país des de dins de les institucions i, per fer-ho, "hem de trencar les majories", ja que el que necessita el país avui en dia "no és una majoria monocolor i una oposició monocolor al Consell General" sinó diferents punts de vista. Per tant, el candidat ha deixat palès que la proposta que planteja el seu partit pot ser una alternativa "per trencar amb aquesta visió" que "no respon a les necessitats que s'han de plantejar al país de cara al futur".

stats