Política 04/10/2016

Surten a la llum mails compremetedors de Mateu i la seva relació amb BPA

"Hi podria intervenir jo directament", "és una llàstima haver d'estar al darrera de l'administració com un corcó", o informació sobre tràmits legislatius són alguns dels comentaris que fa la consellera

ARA Andorra
1 min
La consellera Meritxell Mateu / ANA

Andorra la VellaEl mitjà català digital 'El Triangle' ha fet públics aquest dimarts un seguit de mails suposadament escrits per la consellera general demòcrata, Meritxell Mateu, on es mostra la seva relació amb Banca Privada d'Andorra com a assessora, així com amb el projecte que impulsava conjuntament amb la multinacional alemanya Allianz per establir a Andorra un 'hub' de gestió assalariada d'expatriats d'empreses multinacionals. Són correus que daten del 2012 i el 2013, moment en què també era consellera general.

Als mails que hauria tramès Mateu es parla d'aspectes com la possibilitat que el grup parlamentari demòcrata introduís una esmena a la llei de la CASS perquè s'aprovés un règim especial pels estrangers que volguessin cotitzar a la seguretat social. En aquest sentit, Mateu explica que s'ha treballat amb el Govern i que les coses "no pinten massa bé". "Tot i amb això", afegeix, "si ho trobeu escaient, hi podria intervenir jo directament i parlar amb el Xavi (Montané)". Dels correus s'extreu que finalment aquesta trobada hauria existit i que va anar "força bé", afegint que seguiria informant al respecte de possibles avenços. La consellera també parla d'una reunió mantinguda entre Montané i el ministre Jordi Alcobé, en aquest sentit. Finalment, però, aquesta mesura no va tirar endavant.

Als correus també queden paleses algunes crítiques de la consellera demòcrata amb el Govern. "És llàstima haver d'estar al darrere de l'Administració, com un corcó, perquè coses senzilles de logística no s'entrebanquin". També escriu que, en el marc del projecte que volia instaurar Allianz a Andorra, "estic encara d'incògnit als ulls del Govern", tot i que exposa que intentarà aconseguir tota la informació que li demanen des de l'empresa.

stats