Política 25/02/2019

D'Acord (PS-L'A), la primera llista que es presenta a Escaldes-Engordany

La candidatura de Rosa Gili i Marc Magallón serveix per donar a conèixer la marca amb la que concorreran les dues formacions de manera conjunta a les parròquies

M. F.
2 min
Un moment de la presentació de la llista conjunta de PS i L'A a Escaldes-Engordany, aquest dilluns al migdia. / M. F. (ANA)

Escaldes-EngordanyLa candidatura conjunta del Partit Socialdemòcrata-Liberals d’Andorra a Escaldes-Engordany ha estat la primera en ser presentada. Tal com ja s’havia avançat, seran Rosa Gili i Marc Magallón els que encapçalaran aquesta candidatura. Aquesta primera candidatura conjunta de les dues formacions que es fa pública de manera oficial també ha estat aprofitada per presentar la marca amb què concorreran a les diferents parròquies: 'd’Acord', un lema que vol reflectir “un acord en el que es treballa des de fa mesos i que millor tradueix” el que volen aportar, tal com ha destacat Magallón, mentre que Gili ha afegit que es vol “jugar amb les regles del joc” reivindicant un canvi en el sistema electoral.

D’aquesta manera, Gili ha afegit que hi ha molts punts en què les dues formacions s’han posat d’acord i això és el que es vol transmetre amb aquesta marca. Així, i malgrat ha destacat que ja s’anirà desgranant a poc a poc, alguns dels punts que defensaran de manera conjunta són "la defensa dels valors democràtics i el canvi de les maneres de fer” de vuit anys en què consideren que ha mancat “consens, pensar en el curt termini” i no treballar pels interessos personals. Ara creuen que tenen per endavant el repte d’explicar bé aquest acord als electors incidint en què el que proposen és el que “convé al país”.

Poc abans que tanqués el comú, a les tres de la tarda, Cèlia Vendrell i Jordi Moreno han presentat les signatures que es necessiten per validar la candidatura. Han estat acompanyats dels dos candidats i també d’altres membres de les dues formacions. A la sortida del despatx del secretari general on s’han validat les firmes, Gili i Magallón han desitjat que el fet d’haver estat els primers sigui “un presagi”, malgrat reconèixer que serà difícil plantar cara en una parròquia demòcrata i de la qual és l'actual cap de Govern, Toni Martí, i el candidat de DA, Xavier Espot. “Es veuen molt forts però la parròquia no és seva”, ha manifestat Gili, afegint que tenen la voluntat de “revertir” la situació i més tenint en compte que en aquests darrers vuit anys hi ha coses “que no s’han fet bé”, com ara The Cloud, l’heliport o el casino, ha citat.

Magallón ha destacat que espera que el missatge que volen fer arribar a l’elector no es vegi contaminat per aquells que els van en contra i ha defensat el treball que s’ha fet per definir els punts programàtics. Quant als moviments que el situaven o no a la llista, ha destacat que se n’ha anat assabentant per la premsa i que des del primer moment el seu nom estava sobre la taula i que finalment s’ha optat per ell malgrat que tant PS com L’A tenen “molts candidats i molt potents”. Quant a la presència de la marca conjunta en d’altres parròquies, ha manifestat que sembla que tot va per “molt bon camí”. Magallon ha presentat la renúncia com a conseller de comú d’Escaldes-Engordany i ara serà substituït per Higini Martínez-Illescas.

A la llista conjunta d'Escaldes-Engordany hi ha com a suplents Carles Sánchez, Joan Torra i Naeco Yamamoto.

stats