Política 03/08/2018

El govern espanyol aprova el nomenament d'Àngel Ros

L'alcalde de Lleida rellevarà en aquest càrrec el diplomàtic barceloní Manuel Montobbi

Efe
2 min
Àngel Ros. / ACN

Andorra la VellaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat nomenat aquest divendres pel consell de ministres espanyol nou ambaixador d'Espanya a Andorra.

Àngel Ros rellevarà en aquest càrrec el diplomàtic barceloní Manuel Montobbio, que era ambaixador al país pirinenc des de juliol del 2014 i que el 27 de juliol va ser nomenat pel consell de ministres ambaixador d'Espanya al Consell d'Europa.

Ros, que fa 14 anys que està al capdavant del consistori lleidatà -La Paeria- i que també és president del PSC des de 2014, va accedir a l'alcaldia de Lleida el 2004 i va revalidar el càrrec d'alcalde el 2007, 2011 i 2015.

En els dos primers mandats va governar amb majoria absoluta i, en les últimes eleccions va necessitar el suport de Ciutadans i PP per seguir governant. Ros va ser, a més, diputat del PSC al Parlament català en la X legislatura, entre desembre del 2012 i gener del 2014.

Nascut a Lleida el 9 d'agost de 1952, Ros es va llicenciar en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona (1969-1974), es va doctorar en Informàtica per la Universitat Politècnica de Madrid, a més d'obtenir un MBA per l'Institut de l'Empresa de Madrid.

Àngel Ros és també funcionari per oposició del cos superior de Sistemes i Tecnologies de la Informació de l'administració de l'Estat espanyol.

Entre d'altres càrrecs, ha estat president del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, vicepresident de l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya, president de la Comissió de la Societat de la Informació i Noves Tecnologies de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) o coordinador dels Serveis d'Informació de l'ajuntament de Barcelona.

Actualment és president de la comissió d'Educació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i membre de la Comissió Permanent i del Plenari del Consell Escolar de l'Estat espanyol.

També és professor d'Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya, professor titular de Projectes d'Enginyeria Informàtica de la Universitat Ramon Llull i professor de Direcció i planificació estratègica d'empreses tecnològiques a la Universitat de Lleida.

stats