Política 08/05/2019

Un total de 150.000 euros per a 47 projectes culturals

Per altra banda, les famílies andorranes ja poden iniciar els tràmits per poder adoptar infants a l’Equador

M. F.
2 min
El ministre portaveu en funcions, Jordi Cinca, durant la darrera roda de premsa de consell de ministres. / M. M. (ANA)

Andorra la VellaEl darrer consell de ministres de l'era Martí celebrat aquest dimecres ha servit per aprovar les subvencions culturals, valorades en 150.000 euros, que el ministeri repartirà entre 47 projectes. En total es van presentar 61 sol·licituds i finalment han estat aprovades aquestes 47, divuit de les quals per a projectes artístics de creació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de les arts escèniques i de la música; disset per a projectes artístics de creació, producció, exhibició i difusió en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals; 21 per a activitats literàries i projectes editorials, de les quals hi ha quatre per al nou ajut a la creació literària i cinc per a projectes de divulgació cultural i activitats culturals relacionades amb la cultura popular i tradicional. Entre els projectes més ben dotats hi ha l’edició en francès d'‘El museu de l’elefant’ que compta amb 8.113 euros.

També s’ha donat llum verda a la quarta emissió de bons per un import de 100 milions d’euros per refinançar deute públic. 50 milions estaran oberts només a entitats de dret públic i societats públiques i la resta, als inversors. El rendiment serà del 0,75% a l’any.

D’altra banda, s’ha informat que Andorra ha completat ja els tràmits perquè les famílies andorranes puguin adoptar infants a l’Equador. Aquest país se suma als països amb els quals el Principat tramita ja adopcions internacionals: Filipines, Xile, la República Dominicana, Eslovàquia, Colòmbia i el Brasil. Tal com han informat des del Govern, l'Equador accepta diferents estructures familiars (matrimonis, parelles i persones soles), els menors en adopció internacional tenen a partir de 5 anys, i les famílies monoparentals poden accedir a l'adopció d'infants d'entre 6 i 9 anys. El temps d'espera mig per obtenir una assignació és d’aproximadament dos anys.

A l’últim, s’ha aprovat una modificació del reglament que regula les obligacions de facturació per determinar els requisits que s’hauran de complir en la facturació electrònica.

stats