Publicitat
Publicitat

Alliberaran a Lleida un eriçó fosc capturat a Andorra

L’exemplar es va trobar el novembre del 2014 a Ordino, el va recollir el Cos de Banders i ha estat mantingut pels tècnics de la Unitat de Fauna fins ara

El Centre de Recuperació de Fauna ha cedit aquest dilluns un eriçó fosc al Centre de Fauna de Vallcalent (Lleida), on romandrà fins el seu alliberament en un hàbitat favorable. L’exemplar, d’una espècie de la qual no es tenen citacions recents i no es coneix que existeixi una població estable a Andorra, es va trobar el novembre del 2014 a Ordino, el va recollir el Cos de Banders i ha estat mantingut pels tècnics de la Unitat de Fauna fins ara.

El Govern recorda en un comunicat que no és el primer exemplar d’aquesta espècie que es manté al Centre per ser cedit finalment. Al maig del 2013 se'n va recuperar un altre al mig d’un aparcament d’Escaldes. Aquesta femella va criar en captivitat i no va ser fins que les cries van créixer suficientment, que es van poder lliurar al centre de fauna de Vallcalent.

Els eriçons provenen de ciutadans que adquireixen exemplars de fauna com a mascotes i finalment els alliberen al medi. Des del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat es recorda que la Llei de tinença i protecció prohibeix l’abandonament d’animals tenint en compte, entre altres que podrien esdevenir una espècie invasora.

En els darrers anys s’han recuperat del medi natural exemplars de les següents espècies no autòctones: almenys cinc exemplars de diferents espècies de tortugues des del 2012; un exemplar de dragó barbut, un rèptil originari de les regions desèrtiques i semidesèrtiques d'Austràlia; un agaporni, un ocell originari de l’Àfrica; un petaure del sucre, un marsupial originari d’Austràlia; i fures.