Andorra cau del 5è al 32è lloc en el rànquing mundial de llibertat de premsa

Reporters Sense Fronteres ho atribueix a "la falta d'independència dels mitjans de comunicació davant els poders econòmic, polític i religiós"

Andorra cau des del 5è fins el 32è lloc en el rànquing mundial sobre la llibertat de premsa que elabora anualment Reporters Sense Fronteres. Tal com ha donat a conèixer l'organització aquest dijous, el Principat és el país que registra una major caiguda, ja que "paga el preu de la falta d'independència dels mitjans de comunicació davant els poders econòmic, polític i religiós".

Un representant de l'ONG va ser fa uns mesos a Andorra, on es va entrevistar amb membres de diferents mitjans de comunicació. El rànquing publicat ara és, doncs, fruit de la informació que va recollir aleshores aquest representant.

En relació a Andorra, l'informe destaca que "els recurrents conflictes d'interès i la gran dificultat que tenen els periodistes per cobrir les activitats dels bancs d'Andorra, al que s'hi suma la falta de textos jurídics que protegeixin la llibertat d'informació –en especial el secret de les fonts dels periodistes- han fet que el país descendeixi 27 posicions".

L'any 2014, Andorra se situava en la cinquena posició del rànquing, amb una puntuació de 6,82 (els països més ben classificats tenen menys puntuació, i els que estan a la part baixa en tenen més). En la classificació d'aquest 2015 cau fins a la 32ena posició amb 19,87 punts. Per sobre hi té a Lituània (31è) i per sota Espanya (33è). França se situa en 38a posició.

La classificació completa es pot trobar en aquest enllaç.