Arcalís es marca l'objectiu d'incrementar un 10% el nombre d'esquiadors

L'estació va tancar la temporada passada amb 180.000 clients i amb el telecabina que unirà la zona de l'Hortell amb la Coma com a instal·lació estrella, es vol arribar als 200.000

L'estació d'Ordino Arcalís ja té en marxa algunes de les inversions marcades al seu pla director, com la millora de la innivació artificial a diverses pistes d'esquí o sobretot la construcció del telecabina de Tristaina, que unirà la zona baixa de l'Hortell amb la Coma, i el qual entrarà en funcionament el proper mes de desembre. Aquestes millores per a l'estació ordinenca són fruit en part del canvi de rumb que ha agafat Secnoa amb l'entrada de nous socis, concretament de Saetde, l'empresa que lidera Joan Viladomat, el qual n'ha passat a ser president, i que ha injectat capital privat a la societat. Tot plegat fa que l'estació s'hagi marcat per a la propera temporada d'hivern uns objectius optimistes de creixement d'esquiadors. Concretament del 10%, segons han confirmat fonts directives. És a dir, s'aspira a passar dels 180.000 esquiadors de la temporada passada als 200.000 per a la 2018-2019. Un objectiu raonable i assequible, asseguren.

A banda de les millores gràcies a les inversions realitzades, l'altra manera de captar més volum d'esquiadors es farà amb l'augment dels dies d'esquí oferts. Així, i tal com han confirmat des de Vallnord, la previsió és obrir l'estació el proper 17 de novembre, és a dir, dues setmanes abans que Pal Arinsal i que Grandvalira. Aquesta obertura es farà sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. En d'altres paraules, sempre i quan hi hagi neu suficient.

Així mateix, també la previsió és allargar l'hivern més enllà que Pal Arinsal i Grandvalira. Aquestes dues estacions s'han marcat la temporada fins al 21 d'abril (després de Setmana Santa), mentre que Arcalís fins al 28 d'abril. Ja l'hivern passat l'estació va romandre oberta fins al 30 d'abril.

De fet, a la pàgina web de Vallnord, ja s'informa que la validesa del forfet de temporada del domini està compresa les dates del 17 de novembre i el 28 d'abril.

Una altra opció per fer arribar esquiadors és la comercialització d'un forfet conjunt entre Pas de la Casa-Grau Roig i Arcalís. Opció que tant el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, com el director de l'estació ordinenca, Xabier Ajona, han confirmat que s'està treballant.

Finalment, des d'Arcalís no es descarta l'opció d'apujar lleugerament els preus dels forfets per costejar les inversions fetes i les que estan per venir dins del pla director.