Publicitat
Publicitat

Arriba l'únic robot humanoide amb capacitat d'interactuar amb persones

FEDA farà servir el Pepper com assistent al Museu de l'Electricitat i suport a les visites de les escoles i altres col·lectius

FEDA i ANDORobots -distribuïdor exclusiu dels robots Nao i Pepper d'ALDEBARAN- han arribat a un acord per al subministrament del primer robot Pepper que es desplegarà a Andorra. Es tracta de l'últim robot humanoide llançat al mercat per ALDEBARAN, els creadors de Nao, i és el primer, i fins a la data, únic robot personal i emocional amb la capacitat d'interactuar naturalment amb les persones.

El director general de FEDA, Albert Moles, ha explicat que voler fer servir a Pepper com a assistent al Museu de l'Electricitat i per a què acompanyi el personal de FEDA en les visites que realitzen a les escoles explicant coses com l'eficiència energètica o els riscos elèctrics.

Actualment, hi ha més de 1.000 punts de venda de Softbank Mobile, empresa matriu d'ALDEBARAN, al Japó i desenes d'empreses a Europa, que utilitzen Pepper com una nova forma de donar la benvinguda, informar i divertir als seus clients.

El director general d'ANDORobots, Txema Arnedo, ha assegurat que per la seva empresa és un repte poder ajudar a FEDA i a altres empreses andorranes a començar a integrar ajudes robòtiques com el Pepper en entorns d'atenció i interacció amb els clients. És per això que esperen rebre un número limitat d'unitats abans de finals de setembre.