Publicitat
Publicitat

Arriba la tarifa plana en les trucades de mòbil

Andorra Telecom ha presentat nous augments de les dades en els forfets Mobiland i la introducció de la tarifa plana en les trucades per competir amb les aplicacions que permeten trucar per Internet

Andorra Telecom ha donat a conèixer, aquest dimarts, noves prestacions en els forfets Mobiland per donar una millor relació qualitat-preu, per "igualar-nos definitivament amb les tarifes dels operadors veïns" i per competir amb les aplicacions que ofereixen trucades de veu a través d'Internet. Així, per primera vegada, s'introdueix la tarifa plana en les trucades nacionals a partir del forfet de 29 euros i en les trucades internacionals i l'itinerància en el forfet de 99 euros. A partir del forfet de 29 euros, l'enviament d'SMS també passa a ser il·limitat, i es doblen els topalls de dades per navegar per Internet.

En concret, el forfet de 29 euros tindrà tarifa plana en trucades nacionals i en l'enviament d'SMS, i passa de 500 MB a 1 GB per navegar per Internet. El forfet de 49 euros tindrà tarifa plana en trucades nacionals i SMS, augmenta fins a 100 els minuts de trucades internacionals i de trucades en itinerància i també duplica les dades passant d'1 a 2 GB. En el forfet de 69 euros, a banda d'SMS i trucades nacionals il·limitades, les trucades internacionals i l'itinerància augmenten fins a 300 minuts i les dades arriben fins als 5 GB. Finalment, el forfet de 99 euros tindrà tarifa plana tant en trucades nacionals com en les internacionals i l'itinerància, i el límit de dades augmenta fins als 10 GB. Les trucades internacionals incloses en la tarifa plana són les d'Europa tant a mòbils com a fixes, mentre que la itinerància és vàlida per a qualsevol lloc del món.

Lluitar contra les aplicacions que ofereixen trucades de veu

El director de Relació amb el Client i Màrqueting, Carles Casadevall, ha indicat que el volum de trucades ha anat una mica a la baixa durant els últims anys, a causa dels nous usos que els joves fan dels mòbils i l'increment d'aplicacions que ofereixen trucades de veu. Per competir contra aquestes noves aplicacions, s'ha optat per introduir la tarifa plana en les trucades i per remarcar que la qualitat de les trucades és molt millor.

Actualment, al país hi ha uns 65.000 mòbils, dels quals uns 17.000 funcionen amb targetes de prepagament. Del total d'aparells, Casadevall calcula que un 50% usa dades de manera habitual, ja sigui a través dels forfets Mobiland o dels forfets de dades. Les millores fetes públiques aquest dimarts beneficiaran a més d'un terç dels clients de telefonia mòbil.