Publicitat
Publicitat

Artteràpia amb teràpia Gestalt, la nova proposta d'Escaldes per al curs 2016-2017

A més, repeteixen els 'Dissabtes d'Art', els tallers de cuina, les activitats a l'escola de música o una àmplia oferta esportiva, entre d'altres

El proper 9 de setembre el Comú d'Escaldes-Engordany obre les inscripcions per al conjunt d'activitats culturals i esportives que proposa per al curs 2016-2017. Unes activitats adreçades a infants, joves i adults. D'entre les novetats, destaca la que proposa el departament de Cultura del Comú, 'Vivint la cultura', un programa adreçat a adults i dissenyat des de la conjucció de l'Artteràpia i la teràpia Gestalt. Es traca d'uns tallers que tenen com a objectiu apropar espais comunals des d'una perspectiva innovadora en la qual es fusiona cultura i desenvolupament social.

La proposta, ha explicat el Comú a través d'un comunicat, "té com a eix vertebredor l'autoconeixement i el desenvolupament personal". El CAEE, l'escola de música, l'escola de dansa, la biblioteca i el Taller tèxtil i de vidre seran els espais on es duran a terme els tallers a partir del 22 d'octubre.

Seguint amb la cultura, el departament compta amb més de vint tallers, cursos i activitats pensades per un ampli segment de la població. Repeteixen els 'Dissabtes de cuina' per als més joves, amb quatre sessions al llarg del curs. També els 'Dissabtes d'Art' i 'd'Aigua', que a partir del 24 de setembre tornen al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany, en la seva dotzena edició. El Comú també ofereix arts plàstiques, balls de saló, coral parroquial, dansa en línia, taller de tèxtil i de vidre o dansa moderna. 

Així mateix, també segueixen les xerrades 'Per amor a l'art', a la biblioteca Fundació Ràdium. Finalment, l'escola de música impartirà classes de llenguatge musical, piano i guitarra. "El llenguatge musical és el fonament per a l’aprenentatge musical, i es treballa de forma col·lectiva amb un mínim de cinc alumnes i un màxim de set alumnes per classe", han informat.

Esports a les escoles
En quant al departament d'Esports, de nou l'aposta se centra en les escoles esportives. Els infants a partir de sis anys es poden inscriure a les escoles de natació, futbol, tennis o escalada del Comú. Només el curs passat més de 500 infants i joves van prendre part d'aquestes escoles.

Paral·lelament, l'oferta per aquest curs 2016-2017 es concentra en les piscines comunals i el gimnàs, o el pavelló del Prat Gran, on es pot realitzar futbol sala, bàsquet, volei, bàdminton, handbol, patinatge, arts marcials, petanca o escacs. Escaldes-Engordany també posa a disposició dels ciutadans la pista de futbol 7, els rocòdroms o les pistes de tennis (Prat del Roure).

Finalment, 'Un esquí diferent', l'escola de neu, els esports de Pasqua i els Esports d'Estiu són les activitats per a nens i joves de 6 a 16 anys que es poden fer en períodes extraescolars.

Cal remarcar que tant aquestes activitats extraescolars com les escoles esportives gaudeixen d'una subvenció que en alguns casos pot arribar al 50 per cent i les famílies amb menys recursos econòmics es poden adherir al Reglament d'exempcions de caràcter social. 

Tota l'oferta per al nou curs queda recollida al nou llibret d'activitats 2016-2017. Les inscripcions per a les activitats culturals es podran fer a partir del 9 fins al 22 de setembre i el curs s'inicia el dia 26 de setembre. En el cas de les escoles esportives, les inscripcions també es podran fer a partir del 9 de setembre i el curs començarà el dia 19. Les inscripcions culturals s'ha de fer al Servei de Tràmits del Comú, i les esportives al departament d'Esports (Prat del Roure i Piscines comunals).